Kunnen wij u helpen?

Tel: 078 70 90 21
Of gebruik onze online chat


Informatie rolluiken

Rolluiken op zonne-energie

Bent u op zoek naar de perfecte buitenzonwering? Rolluiken op zonne energie zijn de perfecte oplossing als u op zoek bent naar effectieve zonwering en een duurzame keuze om uw woning te beschermen tegen inbraak. Onze Solar rolluiken zijn volledig energieneutraal, hebben een sterke batterij én een lange levensduur.

 

Rolluiken Ekstravert

De rolluiken van Ekstravert zijn goed betaalbaar, gemaakt van topkwaliteit en verkrijgbaar met verschillende bedieningen, motoren en kleuren. Stel uw Ekstravert rolluiken op maat samen in de online configurator.

Rolluiken Heroal

Onze hoogwaardige Heroal rolluiken op maat zijn veilig, duurzaam en onderhoudsarm. Zo worden de rolluiken gemaakt van aluminium en roestvrij staal, wat zorgt voor een stabiele constructie en een lange levensduur. Stel uw Heroal rolluiken op maat samen in de online configurator.

Terwijl Ekstravert rolluiken een betaalbare optie zijn met goede aanpassingsmogelijkheden en een focus op kwaliteit. Heroal rolluiken zijn een goede keuze voor klanten die op zoek zijn naar rolluiken die weinig onderhoud vereisen en een lange levensduur hebben.


Daarom kiest u voor onze elektrische rolluiken op zonne energie

 • Direct online congifureren
 • Korte levertijden
 • 100% Belgisch product
 • Inbraakvertragend
 • Geluidsisolerende werking
 • Biedt de gewenste privacy in huis
 • Hoge thermische isolatiewaarde, waarmee u bespaart op verwarmingskosten
 • Geen elektrische aansluiting/eenvoudige plaatsing
 • Milieuvriendelijk en spaarzaam dankzij mogelijkheid voor solar paneel in de motor

Rolluiken op zonne-energie van Ekstravert bieden niet alleen uitstekende bescherming tegen zonlicht en inbrekers, maar zorgen ook voor een aanzienlijke verbetering van de isolatie in uw woning. Met deze automatische rolluiken geniet u van het gemak om ze vanuit uw zetel te bedienen!

Op Ekstravert.be kunt u uw nieuwe solar rolluiken volledig zelf configureren. U voert zelf de maten in en kiest een van de RAL-kleuren, waarna u direct de prijs ziet. U bent ook van harte welkom in onze showrooms in Vlaanderen, waar onze adviseurs voor u klaar staan om u te helpen bij het samenstellen van uw nieuwe rolluiken. Wilt u meer informatie over andere rolluiken? Lees dan ons blog over de verschillende soorten rolluiken van Ekstravert.

Zonne-energie rolluiken op maat van Ekstravert

Een rolluik, dat verticaal opent en sluit, bestaat uit een reeks horizontale lamellen en kan worden gebruikt om ramen, deuren of andere delen van uw huis te bedekken. Wilt u uw rolluiken zonder moeite kunnen bedienen? Geen probleem. Bij Ekstravert kunt u terecht voor op maat gemaakte zonne-energie rolluiken van merken zoals Heroal en Alutech. Deze rolluiken zijn voorzien van een ingebouwde motor, waardoor ze met slechts één druk op de knop geopend of gesloten kunnen worden, waardoor handmatige bediening overbodig wordt. Bediening is mogelijk via een afstandsbediening, een schakelaar, een app of zelfs uw smart home systeem.

Voordelen van een solar rolluik

Rolluiken op zonne-energie zijn ideaal dankzij hun zonwering, inbraakwerendheid, isolatie en gemak. Met verschillende soorten rolluiken, van lamellen tot volledige luiken, bieden ze verduistering op elk gewenst moment en dragen ze bij aan energiebesparing door verbeterde isolatie. De rolluikmotor, vaak een buismotor genoemd, zorgt voor een soepele bediening.

Wij zetten alle voordelen van rolluiken op zonne-energie op een rij:

 1. Gemak en comfort: met rolluiken op zonne-energie kunt u de luiken openen en sluiten met slechts een druk op de knop, een schakelaar of zelfs via een app op uw smartphone. Zo hoeft u niet uw zware rolluiken handmatig te bedienen, wat vooral handig is voor grote of moeilijk bereikbare ramen.
 2. Verbeterde veiligheid: dankzij hun stevige bouw en het gebruik van sterke materialen zoals aluminium bieden zonwerende rolluiken een extra beschermingslaag, waardoor het voor inbrekers lastiger wordt om toegang te verkrijgen.
 3. Energiebesparing: door hun isolerende werking helpen deze rolluiken om de energiekosten te drukken door warmte binnen te houden in de winter en buiten in de zomer, wat kan resulteren in lagere kosten voor verwarming en koeling.
 4. Zonwering en verduistering: solar rolluiken verduisteren volledig, wat ideaal is voor slaapkamers. Ze beschermen ook tegen schadelijke UV-stralen en voorkomen verbleking van meubels en vloeren door zonlicht.
 5. Geluidsisolatie: rolluiken verminderen aanzienlijk het geluid van buiten, wat zorgt voor een stillere en meer relaxte leefomgeving.
 6. Privacy: wanneer de rolluiken gesloten zijn, is volledige privacy gegarandeerd, wat bijzonder waardevol is in stedelijke of dichtbevolkte gebieden.
 7. Lange levensduur en onderhoudsarm: ontworpen voor een lange levensduur met minimaal onderhoud, zijn de rolluiken bestand tegen verschillende weersomstandigheden, wat ze jarenlang in goede staat houdt.
 8. Op maat gemaakt: er is een breed aanbod aan kleuren, stijlen en maten beschikbaar, waardoor we voor elke woning stijlvolle, op maat gemaakte rolluiken kunnen leveren.

Het gemak van rolluiken op zonne-energie

Doordat de rolluiken op zonne-energie werken, hoeft u voor de montage van uw buitenzonwering geen bekabeling aan te leggen. De montage is hierdoor erg eenvoudig. U plaatst de cassette en de zijgeleiders van uw rolluik eenvoudig tegen het kozijn aan. De zonnecel in de cassette zal direct zijn werk doen en zet zonlicht en natuurlijk daglicht om in energie, waarmee u uw rolluiken vanaf een afstand kunt bedienen. Deze elektrische bediening werkt middels een afstandsbediening of schakelaar die de Somfy motor aanstuurt.

De solar rolluiken in ons assortiment worden gemaakt van sterk aluminium en roestvrij staal. Dit maakt dat dit type rolluik veiliger is en beter beschermd tegen inbraak. Tevens zorgt het sterke materiaal er ook voor dat u uw woning of kantoorpand beter kunt isoleren. In tegenstelling tot kunststof, waar warmte of kou soms doorheen komt, scoort aluminium beter op het gebied van thermische isolatie.

Solar rolluiken samenstellen in onze online configurator

Wilt u uw woning beter beveiligen? Of bent u bezig uw huis te isoleren? Rolluiken zijn voor elke woning een geschikte optie. In de online configurator van Ekstravert stelt u nu zelf uw nieuwe solar rolluiken op maat samen. Voer eenvoudig de gewenste afmetingen in, kies een van de stijlvolle kleuren, maak een keuze voor de gewenste bediening en stel uw nieuwe buitenzonwering zo volledig naar wens samen. Uw rolluiken op zonne-energie worden volledig op maat voor u gemaakt, zodat ze voldoen aan al uw wensen.

In ons assortiment vindt u de rolluiken van de merken Heroal en Alutech. Ekstravert is vooruitstrevend op dit gebied en levert rolluiken geheel afgestemd op uw wensen en behoeften, perfect passend bij de rest van uw exterieur. Ga direct naar onze configurator en bekijk wat wij voor u kunnen betekenen.

Meer weten over onze zonwering? Bezoek onze showroom!

Wilt u meer weten over de verschillende keuzemogelijkheden voor onze rolluiken op zonne-energie? Of wenst u enkele modellen in het echt te bekijken? Wij nodigen u graag uit in een van onze showrooms! Onze medewerkers kunnen u van verdere informatie voorzien wat betreft de rolluiken, kleuren, plaatsing en extra opties. Daarnaast geven we u graag een demonstratie van de rolluiken op zonne-energie. Of het nu gaat om rolluiken, screens, zonneluifels of andere zonwering, wij garanderen topkwaliteit tegen de beste prijzen op de markt. Bezoek ons vandaag nog en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!

Wat zijn solar rolluiken?
Een rolluik is een verticaal bewegende afsluiting van deuren en ramen. Een rolluik bestaat uit horizontale lamellen, gemaakt van aluminium of roestvrij staal. Solar rolluiken zijn rolluiken die werken op zonne-energie. In de motor is een zonnecel verwerkt, die zowel zonlicht als natuurlijk daglicht omzet in energie om uw rolluiken op afstand te kunnen bedienen.
Wat kosten rolluiken op zonne-energie?
Wij leveren uitsluitend maatwerk rolluiken. Daarom bieden wij geen standaard prijzen voor onze rolluiken op zonne-energie aan. In onze online configurator kunt u zelf de gewenste maten en kleuren invoeren, waarna u een prijsopgave in beeld te zien krijgt.
Bieden de solar rolluiken voldoende privacy?
In gesloten toestand is het niet mogelijk om door de aluminium lamellen heen te kijken. Dat zorgt ervoor dat u afgeschermd bent en dus geen inkijk heeft.
Hebben solar rolluiken een isolerende werking?
Rolluiken staan bekend om de thermische isolatie. Zo ook de rolluiken op zonne-energie van de merken Heroal en Alutech. Door middel van rolluiken, gemaakt van aluminium of roestvrij staal, bespaart u ‘s nachts tot wel 56% op uw warmteverlies. In de zomer houden de rolluiken de warmte buiten, waardoor het binnen aangenaam koel blijft. De thermische isolatie van deze vorm van buitenzonwering draagt bij aan een energiezuinige woning.