Kunnen wij u helpen?

Tel: 078 70 90 21
Of gebruik onze online chat


Informatie zonneluifels

Zonwering

Bent u op zoek naar mooie elektrische zonwering voor uw raam, veranda, raam uitsparing, overkapping, terras of tuin? U bent bij Ekstravert aan het juiste adres. Als zonwering specialist kunt u bij ons terecht voor moderne zonwering. Kies het gewenste model en stel uw zonwering samen in onze online configurator, afgestemd op uw wensen.

 

Korte levertijden

Binnen 10 - 15 werkdagen geleverd

Geen elektrische aansluiting

Eenvoudige plaatsing

Plaatsingsservice

In regio Vlaanderen

Zonneluifels

Bent u op zoek naar mooie elektrische zonwering voor uw raam, veranda, raam uitsparing, overkapping, terras of tuin? U bent bij Ekstravert aan het juiste adres. Als zonwering specialist kunt u bij ons terecht voor moderne zonwering. Kies het gewenste model en stel uw zonwering samen in onze online configurator, afgestemd op uw wensen.

Screens

Genieten van privacy en toch uw uitzicht behouden? Screens bieden hiervoor de oplossing. Onze screens bieden een praktische, strakke en moderne vorm van zonwering om te genieten van zonlicht in uw woning. Onze screens zijn een 100% Belgisch product en hebben naast de strakke uitstraling ook een warmtewerende, isolerende functie. Bekijk de verschillende modellen en laat u inspireren door de mogelijkheden!

Lamellendak

Bij Ekstravert bent u aan het juiste adres voor een lamellendak op maat. Een lameldak wordt ook wel een lamellen overkapping genoemd, omdat het dak bestaat uit kantelbare lamellen. Een lamellendak creëert een comfortabele buitenruimte waar vanaf de eerste lentedagen tot laat in het najaar aangenaam te vertoeven is. Op de warme dagen is een lamellendak in te zetten als zonwering, zodat er een fijne schaduwplek ontstaat en u kan genieten van de gewenste privacy.

Rolluiken

Rolluiken zijn de perfecte oplossing als u op zoek bent naar een vorm van zonwering die u de gewenste privacy garandeert, een geluidsisolerende werking heeft en ervoor zorgt dat u verwarmingskosten kunt besparen. Onze rolluiken komen in allerlei soorten, typen en maten. Kiest u voor rolluiken van Ekstravert, dan kiest u voor kwaliteit. Op onze website vindt u een brede selectie aan verschillende soorten rolluiken van Heroal en Alutech.

Onze vestigingen

Onze collectie zonwering: Zonneluifel Budget en Zonneluifel Elegance

In ons assortiment vindt u de modellen Budget en Elegance in verschillende kleuren. Deze buitenzonwering is gemaakt van zeer sterk aluminium, dat afgewerkt wordt met een zonwerend doek. Met de zonneluifel Altea Budget kunt u een gebied van 500 x 300 cm bedekken. Met de zonneluifel Altea Elegance kunt u een gebied van maar liefst 600 x 400 cm bedekken. Voor zowel kleine als grote tuinen en terrassen kunnen wij passende type zonwering leveren. Dankzij de luxe, stevige doeken creëert u schaduw in uw tuin of terras zonder de lichtinval in uw woning op te geven. De doeken filteren het zonlicht en bijkomende warmte.

Zowel de Altea Budget en Altea Elegance kunnen op de wand en op de muur bevestigt worden. Aan de hand van de beschikbare ruimte op uw woning, terrasoverkapping of aanbouw kijken we welke type zonwering het meest geschikt is.

Daarom kiest u voor onze zonneluifels:

  • Aluminium frame - 100% Europees gefabriceerd
  • Geïntegreerde cassette voor optimale bescherming van het doek
  • Somfy IO-motor (uw zonneluifel kan hierdoor worden bestuurd via uw tablet, pc en smartphone)
  • Een collectie van 50+ kleuren voor de hoogwaardige Dickson-stof
  • Klasse 1 tot 2 voor windweerstand (EN-13561)

Ontdek de Altea full box luifel die is uitgerust met de moderne Somfy IO technologie. De zonneluifels worden gemaakt van aluminium, met een frame van roestvrij staal (Qualicoat-label). De kwaliteit van de coating garandeert weerstand tegen verschillende weersomstandigheden en corrosie. Dankzij de geïntegreerde box worden het doek en de armen van de luifel beschermd wanneer deze gesloten is.

De Altea zonneschermen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, waardoor deze vorm van buitenzonwering past op alle terrassen. En dankzij de ruime collectie aan kleuren is er voor elke wens en elk exterieur een mooie combinatie verkrijgbaar. Dit product zal in beperkte hoeveelheden beschikbaar zijn, dus profiteer er nu van!

Het voordeel van elektrische zonwering op maat

Elektrische zonwering biedt vele voordelen. Zo houdt buitenzonwering de zonnewarmte tegen, waardoor het zowel in uw tuin of terras als in uw woning koel blijft. De kans op oververhitting van tuintegels of uw ramen, en dus ook uw woning, blijft hiermee klein. Dit maakt dat zonwering niet alleen een stijlvolle toevoeging is aan uw exterieur, maar ook een isolerende werking heeft. De kosten voor koeling vallen hiermee lager uit, wat u gegarandeerd zult aantreffen op uw energiefactuur. U investeert niet alleen in een mooi zonnescherm op maat, maar ook in lagere energiekosten.

Daarnaast biedt zonwering de gewenste privacy. Afhankelijk van de montage en de gewenste uitval van de zonwering kunnen we de helling bepalen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw situatie. Zonwering zoals een Altea knikarmscherm biedt ook een groot voordeel als u beperkte ruimte hebt. Doordat de zonwering aan de wand van een woning of aan het plafond van een overkapping wordt geplaatst, verliest u geen ruimte in uw tuin of terras. U behoudt hierbij een vrije doorloop. Andere vormen van buitenzonwering, zoals screens, bieden u ook een vrije doorloop. Het verschil tussen screens en zonwering in de vorm van een zonneluifel is de mate van privacy. Waar screens enkel privacy voor in uw woning bieden, biedt zonwering op maat extra privacy in uw woning én in uw tuin of terras.

Kies voor luxe, kies voor elektrische zonwering

Om optimaal te genieten van de luxe en het comfort van uw zonwering, kunt u uw zonwering uitvoeren met een motor die u van een afstand kunt bedienen. Met de afstandsbediening kunt u het zonnescherm uit laten vallen en intrekken. Geven de zonnestralen veel warmte af en wilt u naast lichtinval ook schaduw in uw tuin of terras creëren? Met de afstandsbediening is dat snel geregeld. En als het weer plots omslaat, kunt u uw zonwering met slechts een enkele klik op de knop sluiten. Voor de elektrische zonwering maken wij gebruik van Somfy motoren.

Naast elektrische zonwering heeft u ook de optie voor handmatige bediening van uw zonwering. In onze online configurator kunt u uw nieuwe zonwering naar uw behoeftes samenstellen.

Automatische zonwering dankzij een windsensor

Naast de mogelijkheid voor elektrische zonwering bieden wij ook de mogelijkheid voor automatische zonwering. Dit door middel van een windsensor, waardoor uw zonwering automatisch sluit zodra er wind gedetecteerd wordt. Heeft u uw zonwering geopend om de warmte van de zon tegen te houden en verlaat u hierna uw woning? Dan is het fijn dat de automatische zonwering van zelf sluit bij veranderende weersinvloeden. De mogelijkheid voor een windsensor is enkel mogelijk bij de Altea Elegance.

De aluminium cassette waarin het doek wordt opgerold

Om ervoor te zorgen dat het doek intact blijft bij verschillende weersinvloeden, wordt het doek beschermd in een sterke aluminium cassette. In gesloten toestand kunnen regen, wind en zon geen schade leveren aan het doek, waardoor deze langer meegaat.

Premium frame

De Altea luifel is ontworpen met een roestvrijstalen ketting, een systeem dat zich al vele jaren heeft bewezen. Het spansysteem is sterk en efficiënt. Dit geoptimaliseerde armsysteem houdt het doek strak zonder de structuur te forceren tijdens het openen en sluiten. Dankzij het zelfcorrigerend systeem sluit de luifel soepel.

De Altea buitenluifel garandeert veiligheid bij gebruik. Het heeft een classificatie 2 (afmeting 3x2m) voor windbestendigheid op de schaal van Beaufort, volgens EN-13561. De luifels van 4x3,5m en 5x3,5m hebben een weerstand van klasse 1.

Geconfigureerd met een Dickson Orchestra doek dat 10 jaar garantie heeft, biedt de aanpasbare Altea u een uitzonderlijke kleurbestendigheid. Dickson is een toonaangevende fabrikant van technische outdoorstoffen en biedt topkwaliteit. Daarmee zijn de stoffen van Dickson van de hoogste kwaliteit op de markt en garanderen weerstand tegen slecht weer en UV-stralen.

Het afstellen van de zonweringen

De hellingshoek wordt bij de fabricage, op onze verstelbanken, onder optimale montageomstandigheden ingesteld, maar moet bij de montage van de zonwering opnieuw worden ingesteld. Deze hellingshoek moet worden bepaald aan de hand van uw configuratie, uw oriëntatie ten opzichte van de zon en het gewenste doel.

 


Hoe worden de zijkappen op mijn zonnescherm gemonteerd?

Hoe een windsensor synchroniseren?

De afstandsbediening van mijn zonnescherm is niet meer gesynchroniseerd.

Een arm komt tegen het frame bij het openen of sluiten

 

Is de zonwering ook geschikt voor een veranda?
Met zonnewering Altea Budget kunt u een gebied van 500 x 300 cm bedekken. Met de zonneluifel Altea Elegance kunt u een gebied van maar liefst 600 x 400 cm bedekken. Voor zowel kleine als grote tuinen en terrassen kunnen wij passende type zonnewering leveren. De overkapping kan op de wand boven de ramen en op de muur (gevel) bevestigt worden. Aan de hand van de beschikbare ruimte op uw woning, terrasoverkapping of aanbouw kijken we welke type zonwering het meest geschikt is.
Wat is het voordeel van zonwering?
Een goede zonwering is een waardevolle toevoeging aan uw huis. En in tegenstelling tot wat sommige mensen denken, heeft zonwering het hele jaar door voordelen.

  • Doordat het zonlicht gedempt wordt, heb je minder last van de hitte in huis.
  • De ramen zijn meer afgeschermd wat een positief effect heeft op privacy.
  • Omdat je minder hoeft te koelen, bespaar je op energiekosten.
Kan mijn zonnescherm worden uitgevoerd met LED verlichting?
Bij de Altea Elegance zonnewering is de optie voor LED verlichting mogelijk. De LED verlichting wordt in de aluminium armen verwerkt. Met de afstandsbediening kunt u de LED verlichting aan- en uitzetten. Zo maakt u uw zonnescherm nog praktischer en charmanter!
Installeren jullie de zonwering ook?
Bij Ekstravert worden de zonneschermen op maat altijd gemonteerd. Onze opgeleide monteurs zorgen naast de montage van uw zonnescherm ook voor de nodige instructies over de bediening en indien aanwezig ook de afstandsbediening en de windsensor. Benieuwd naar meer? Bekijk het gewenste model en stel uw zonwering samen in onze online configurator, afgestemd op uw voorkeuren.