Kunnen wij u helpen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Tel: 078 70 90 21
Of gebruik onze online chat

Zonwering

Bent u op zoek naar mooie zonwering voor uw raam, veranda, raamuitsparing, overkapping, terras of tuin? U bent bij Ekstravert aan het juiste adres. Als zonwering specialist kunt u bij ons terecht voor moderne zonneluifels. Kies het gewenste model en stel uw zonwering naar wens samen in onze online configurator

 

Formosa

Dit zonnescherm kan op de muur of op het plafond worden gemonteerd. Het biedt zonwering voor terrassen, balkons, raamuitsparingen, ramen en veranda's. Formosa wordt gekenmerkt door een elegant uiterlijk en modern design.

Formosa Max

Het knikarmscherm Formosa Max; Topkwaliteit voor een scherpe prijs. Dit scherm is volledig vervaardigd uit aluminium en voorzien van Dickson doeken.


Onze collectie zonwering: De Formosa en Formosa Max

In ons assortiment vindt u de modellen Formosa en Formosa Max. Deze buitenzonwering is gemaakt van zeer sterk aluminium. Met zonneluifel Formosa kunt u een gebied van 500 x 300 cm bedekken. Met de zonneluifel Formosa Max kunt u een gebied van maar liefst 600 x 400 cm bedekken. Voor zowel kleine als grote tuinen en terrassen kunnen wij passende zonwering leveren. Dankzij de luxe, stevige doeken creëert u schaduw in uw tuin of terras zonder de lichtinval in uw woning op te geven. De doeken filteren de zonnestralen en bijkomende warmte.

Zowel de Formosa als Formosa Max kunnen op de wand en op de muur bevestigt worden. Aan de hand van de beschikbare ruimte op uw woning, terrasoverkapping of aanbouw kijken we welke type zonwering het meest geschikt is.

Zonwering met extra volant

Hecht u veel waarde aan uw privacy? Dan biedt de Formosa Max+ Extra Volant een uitkomst. De elektrische zonwering kan gemotoriseerd of handmatig worden bediend. Zo kan de zonwering in twee verschillende standen bediend worden: de standaard manier, waarbij het basisdoek is uitgerold, en de tweede wijze, waarbij de volant verticaal uit de onderlat van de zonwering hangt. Het extra volant zorgt voor meer privacy en biedt een extra isolerende, zonwerende werking. De drie type doeken van Dickson, Swela en Sattler zijn verkrijgbaar in verschillende, stijlvolle kleuren en bieden de mogelijkheid om de zonwering aan te passen aan uw wensen.

De Formosa Max+ Extra Volant is momenteel nog niet samen te stellen via onze website. Voor de mogelijkheden en het samenstellen van dit model voor uw tuin of terras raden we u aan contact op te nemen met onze klantenservice of een bezoek te brengen aan onze showroom in Brugge.

Het voordeel van zonwering op maat

Zonwering biedt vele voordelen. Zo houdt buitenzonwering de zonnewarmte tegen, waardoor het zowel in uw tuin of terras als in uw woning koel blijft. De kans op oververhitting van tuintegels of uw ramen, en dus ook uw woning, blijft hiermee klein. Dit maakt dat zonwering niet alleen een stijlvolle toevoeging is aan uw exterieur, maar ook een isolerende werking heeft. De kosten voor koeling vallen hiermee lager uit, wat u gegarandeerd zult aantreffen op uw energiefactuur. U investeert niet alleen in een mooi zonnescherm, maar ook in lagere energiekosten.

Daarnaast biedt zonwering de gewenste privacy. Afhankelijk van de montage en de gewenste uitval van de zonwering kunnen we de helling bepalen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw situatie.

Zonwering zoals een Formosa knikarmscherm biedt ook een groot voordeel als u beperkte ruimte hebt. Doordat de zonwering aan de wand van een woning of aan het plafond van een overkapping wordt geplaatst, verliest u geen ruimte in uw tuin of terras. U behoudt hierbij een vrije doorloop. Andere vormen van buitenzonwering, zoals screens, bieden u ook een vrije doorloop. Het verschil tussen screens en zonwering in de vorm van een zonneluifel is de mate van privacy. Waar screens enkel privacy voor in uw woning bieden, biedt zonwering privacy in uw woning en uw tuin of terras.

Kies voor luxe, kies voor elektrische zonwering

Om optimaal te genieten van de luxe en het comfort van uw zonwering, kunt u uw zonwering uitvoeren met een motor die u van een afstand kunt bedienen. Met de afstandsbediening kunt u het zonnescherm uit laten vallen en intrekken. Geven de zonnestralen veel warmte af en wilt u naast zon ook schaduw in uw tuin of terras creëren? Met de afstandsbediening is dat snel geregeld. En als het weer plots omslaat, kunt u uw zonwering met slechts een enkele klik op de knop sluiten. Voor de elektrische zonwering maken wij gebruik van Somfy motoren.

Naast elektrische zonwering heeft u ook de optie voor handmatige bediening van uw zonwering. In onze online configurator kunt u uw nieuwe zonwering naar wens samenstellen.

Automatische zonwering dankzij een windsensor

Naast de mogelijkheid voor elektrische zonwering bieden wij ook de mogelijkheid voor een windsensor, waardoor uw zonwering automatisch sluit zodra er wind gedetecteerd wordt. Heeft u uw zonwering geopend om de warmte van de zon tegen te houden en verlaat u hierna uw woning? Dan is het fijn dat uw zonwering automatisch sluit bij veranderende weersinvloeden. De mogelijkheid voor een windsensor is enkel mogelijk bij de Formosa Max.

De aluminium cassette waarin het doek wordt opgerold

Om ervoor te zorgen dat het doek intact blijft bij verschillende weersinvloeden, wordt het doek beschermd in een sterke aluminium cassette. In gesloten toestand kunnen regen, wind en zon geen schade leveren aan het doek, waardoor deze langer meegaat.

 


 

Is de zonwering ook geschikt voor een veranda?
Bij de Formosa Max zonnewering is de optie voor LED verlichting mogelijk. De LED verlichting wordt in de aluminium armen verwerkt. Met de afstandsbediening kunt u de LED verlichting aan- en uitzetten. Zo maakt u uw zonnescherm nog praktischer en charmanter!
Kan mijn zonnescherm worden uitgevoerd met LED verlichting?
Bij de Formosa Max zonnewering is de optie voor LED verlichting mogelijk. De LED verlichting wordt in de aluminium armen verwerkt. Met de afstandsbediening kunt u de LED verlichting aan- en uitzetten. Zo maakt u uw zonnescherm nog praktischer en charmanter!
Installeren jullie de zonwering ook?
Bij Ekstravert worden de zonneschermen op maat altijd gemonteerd. Onze opgeleide monteurs zorgen naast de montage van uw zonnescherm ook voor de nodige instructies over de bediening en indien aanwezig ook de afstandsbediening en de windsensor.