Kunnen wij u helpen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Tel. 078 70 90 21
Of gebruik onze online chat

Terrasoverkapping

Met een terrasoverkapping op maat creëert u een sfeervolle plek in uw tuin, uw veranda of op uw terras. Dankzij de kantelbare lamellen van de overkapping kunt u zelf bepalen of u liever in de schaduw of in de zon zit. Met slechts één druk op de knop schakelt u van een plek in de schaduw naar een plek in de zon!

Tarasola Essential

Een stevige, lichte en moderne terrasoverkapping die volledig is gemaakt van stevig aluminium. De Tarasola Essential biedt een luxe sfeer en kan zowel als aanbouw of losstaande overkapping geplaatst worden. Dankzij de sterke, aluminium constructie bestand tegen wind tot 120 km/u.

Tarasola Technic

Een moderne overkapping met minimalistisch design en voor een luxe sfeer in uw tuin of terras. Gemaakt van aluminium en bestand tegen wind tot 160 km/u en sneeuw tot 120 kg/m2. De Technic kan als aanbouw of vrijstaand lamellendak geleverd worden. Inclusief geïntegreerd regenwater systeem.

Tarasola Cubic

Een moderne overkapping met minimalistisch design en voor een luxe sfeer in uw tuin of terras. Gemaakt van aluminium en bestand tegen wind tot 160 km/u en sneeuw tot 120 kg/m2. De Cubic kan als aanbouw of vrijstaand lamellendak geleverd worden. Inclusief geïntegreerd regenwater systeem.


Een terrasoverkapping op maat van Tarasola

De terrasoverkappingen van Ekstravert worden ook wel lamellen overkappingen genoemd. Het dak van een terrasoverkapping bestaat namelijk uit aluminium lamellen die tot 135 graden om hun as kunnen draaien. Met één klik op de knop kunt u het dak van uw aluminium terrasoverkapping openen of juist sluiten. Met een overkapping voor uw terras creëert u een comfortabele buitenruimte waar vanaf de eerste lentedagen tot laat in het najaar aangenaam te vertoeven is.

Onze terrasoverkappingen worden op maat gemaakt door zonwering specialist Tarasola. Dankzij vooruitstrevende technologieën biedt Tarasola voor elke tuin, veranda en terras een geschikte overkapping.

De verschillende modellen voor onze terrasoverkappingen

Uit het assortiment van Tarasola hebben wij twee modellen opgenomen in ons aanbod: de Technic terrasoverkapping en de Essential terrasoverkapping. De Technic terrasoverkapping is modern, minimalistisch en staat voor geavanceerde technologie. Deze 100% aluminium terrasoverkappingen zijn bestand tegen hevige weersomstandigheden, zoals wind tot 160 km/u en een sneeuwlaag tot 120 kg/m2. Bij regen wordt het regenwater afgevoerd door middel van regengoten die zijn verwerkt in de steunpilaren.

De Essential is een lichte, moderne terrasoverkapping die gemaakt is van een stevige steunconstructie van 100% aluminium. Tevens is de constructie bestand tegen wind tot 120 km/u. Beide modellen kunnen als losstaande overkapping geplaatst worden, maar kunnen ook als aangebouwde terrasoverkapping geplaatst worden.

De overkapping voor uw terras samenstellen in onze online configurator

Wilt u een overkapping voor uw terras, veranda of tuin aanschaffen? In de online configurator van Ekstravert kunt u uw nieuwe terrasoverkapping volledig op maat en naar wens samenstellen. Door modulaire verbindingen van de elementen kunnen wij, in samenwerking met Tarasola, voor elke tuin een passende terrasoverkapping op maat leveren. Denk aan een vrijstaande overkapping op uw terras of een terrasoverkapping als aanbouw aan uw huidige woning om extra leefruimte te creëren. In onze configurator voert u de gewenste maten in en kunt u kiezen voor een van de trendy kleuren van het aluminium profiel. De profielen worden door middel van speciale poedercoating in de door u gewenste RAL-kleur gekleurd. Met 200 RAL-kleuren en 20 houtverf uitvoeringen kunt u uw nieuwe lamellendak volledig naar wens samenstellen. Zo zal deze perfect aansluiten op uw exterieur.

Een terrasoverkapping die bestand is tegen alle weersomstandigheden

Een moderne terrasoverkapping op maat van het merk Tarasola is gemaakt van zeer sterk aluminium. Deze aluminium constructie van de terrasoverkapping is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Op warme dagen zal de zon geen verkleuring opleveren aan het materiaal. Daarnaast kan het profiel van een aluminium terrasoverkapping niet uitdrogen, zoals bij een houten terrasoverkapping wel het geval is. Ook andere vormen van weersomstandigheden, zoals wind en regen, zullen geen schade opleveren aan uw overkapping.

Een terrasoverkapping kan worden uitgevoerd met een wind- en regensensor. Zodra de sensor wind of regen detecteert, worden de horizontale lamellen die het dak voor de overkapping vormen, gesloten. Zo kunt u ook bij slecht weer van de overkapping in uw tuin genieten. Bij sneeuw zullen de lamellen automatisch openen, zodat het sneeuw zich niet op het dak kan ophopen en geen schade aan het lamellendak kan opleveren.

De luxe extra opties voor onze terrasoverkappingen

Om de ambiance van deze overkappingen te versterken, bieden wij u de mogelijkheid om uw terrasoverkapping af te werken met mooie accessoires. U heeft de keuze uit de volgende mogelijkheden:

  • Roterende aluminium lamellen
  • Rolgordijnen / Screens
  • Schuifpanelen van glas
  • LED-spots en LED-strips (RGB-kleur)
  • Audiosysteem
  • Infraroodverwarming
  • Sensoren voor regen, wind en sneeuw

 

De terrasoverkapping prijzen: afhankelijk van de gewenste maten en extra opties

De prijs in onze configurator geeft u een inschatting van de prijs voor uw nieuwe terrasoverkapping op maat. De prijs dient echter enkel als indicatie. Als officieel verkooppunt van Tarasola komen onze vertegenwoordigers ter controle de gewenste maten bij u thuis opmeten, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw terrasoverkapping mooi past binnen uw eigen tuin, veranda of terras.

Op basis van deze maten en verdere wensen voor onder meer led verlichting, glazen schuifdeuren of automatische zonwering, wordt een offerte voor u opgesteld. Daarnaast kunnen onze vertegenwoordigers al uw vragen over de lamellen overkappingen op maat voor u beantwoorden.

Meer weten over onze terrasoverkappingen? Bezoek onze showroom!

Wilt u meer weten over de verschillende keuzemogelijkheden voor onze overkappingen? Of wenst u enkele modellen van Tarasola in het echt te bekijken? Kom langs in onze showroom in Brugge. In onze toonzaal hebben wij enkele terrasoverkappingen van Tarasola voor u ter demonstratie geplaatst. Onze medewerkers kunnen u van verdere informatie betreft de overkappingen, kleuren en extra opties voorzien. En heeft u vragen? Wij beantwoorden ze graag voor u.

Wat is een terrasoverkapping?
Een terrasoverkapping is een overkapping voor uw tuin, veranda of terras. Onder deze overkapping kunt u een sfeervolle ruimte creëren door middel van een loungeplek, jacuzzi of buitenkeuken.
Wat kost een overkapping op maat?
Onze terrasoverkappingen worden 100% op maat gemaakt. Voor een prijsindicatie kunt u onze online configurator raadplegen. Wenst u een prijsopgave voor een terrasoverkapping op maat te ontvangen? Neem dan contact met ons op.
Hoe kies ik de juiste overkapping voor mijn terras?
In ons aanbod aan overkappingen voor uw terras heeft u de keuze uit de Technic en Essential overkappingen van Tarasola. De keuze voor een terrasoverkapping is afhankelijk van uw wensen en budget. In onze toonzaal in Brugge kunt u onze mogelijkheden beter bekijken en zullen onze medewerkers u voorzien van vakkundig advies.
Is een terrasoverkapping waterdicht?
In gesloten toestand is een terrasoverkapping volledig waterdicht. Als u kiest voor een ingebouwde weersensor zullen de lamellen van uw overkapping automatisch sluiten bij regen. Als uw terrasoverkapping niet is uitgevoerd met weersensor, kunt u het lamellendak zelf sluiten met de bijgeleverde afstandsbediening.
Heb ik een vergunning nodig om een terrasoverkapping te plaatsen?
U heeft geen vergunning nodig als u de terrasoverkapping of tuinoverkapping op uw eigen achtererf plaatst. Daarbij dient er wel rekening gehouden te worden met de maximale afmetingen. Valt de overkapping binnen de 2,5 meter zonde, dan mag de overkapping maximaal 4 meter hoog zijn. Buiten deze zone geldt een maximale hoogte van 3 meter. Voor een overkapping aan huis, zoals een carport, dient u wel een vergunning aan te vragen.