Kunnen wij u helpen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Tel. 078 70 90 21
Of gebruik onze online chat

De verschillende soorten rolluiken van Ekstravert

Rolluiken zijn een effectieve manier om zonlicht te blokkeren, bieden privacy, geluidsisolatie én energiebesparing. Een perfecte vorm van buitenzonwering. Bij Ekstravert hebben we een uitgebreide selectie van verschillende soorten rolluiken, afkomstig van toonaangevende merken zoals Heroal en Ekstravert. Of u nu op zoek bent naar standaard rolluiken of speciale varianten, wij hebben het allemaal. Lees verder om meer te weten te komen over alle soorten rolluiken die wij aanbieden en welke het beste past bij uw behoeften en budget.

 

Waarom kiezen voor rolluiken?

Rolluiken zijn een veelzijdige keuze voor wie zijn huis wil upgraden, met opties variërend van handmatige bediening voor de traditionele gebruiker tot geavanceerde elektrische bediening voor modern comfort. Of u nu nieuwe rolluiken nodig heeft voor bestaande ramen of overweegt ze te integreren in nieuwe ramen bij nieuwbouw, de keuze in type rolluiken zoals inbouwrolluiken, opbouwrolluiken en voorzetrolluiken biedt flexibele plaatsingsmogelijkheden zonder afbreuk te doen aan de esthetiek van uw woning.

De rolluikkast kan zowel zichtbaar aan de buitenkant van de gevel als subtiel weggewerkt worden, afhankelijk van de gekozen montage. Rolluiken bieden niet alleen een verhoogde isolatie tegen warmteverlies en zonlicht, maar dragen ook bij aan inbraakpreventie, wat bijdraagt aan een veiliger en comfortabeler thuis.

Door de duurzaamheid van materialen zoals aluminium en de mogelijkheid om te kiezen voor geïsoleerde lamellen, zijn rolluiken een slimme investering die zowel de esthetische waarde van uw woning verhoogt als bijdraagt aan een lagere energierekening.

Welke soorten rolluiken bestaan er?

Rolluiken zijn een geweldige optie voor het bieden van bescherming tegen de zon, thermische en geluidsisolatie, en verbetering van privacy en veiligheid. Als u overweegt om rolluiken te installeren, moet u rekening houden met het type rolluik en de bedieningsopties die beschikbaar zijn. Er zijn bijvoorbeeld handmatige rolluiken die u zelf kunt bedienen, maar er zijn ook elektrische rolluiken die u op afstand kunt openen en sluiten met een afstandsbediening of smartphone-app. Het type rolluik dat u kiest, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget.

Naast de inbraakvertragende werking bieden rolluiken nog andere voordelen, zoals het creëren van een warme en gezellige sfeer en het beïnvloeden van de hoeveelheid licht die naar binnen komt.. Rolluiken bieden ook bescherming tegen weersinvloeden, zoals wind, regen en stormschade. Of u nu op zoek bent naar rolluiken voor uw woning of bedrijf, wij hebben het juiste type rolluik dat bij uw behoeften past. Bezoek onze website voor meer informatie over onze producten.

Rolluiken Ekstravert

De rolluiken van Ekstravert zijn van topkwaliteit, maar ook zeer betaalbaar. Voor dit aluminium rolluik, zijn er verschillende bedieningsopties, motoren en kleuren beschikbaar, zodat u een rolluik kunt samenstellen dat perfect past bij uw behoeften en stijl. De voordelen van Ekstravert rolluiken zijn:

 1. Heel gemakkelijk te plaatsen, ook bij nieuwbouw of renovatie.
 2. Verkrijgbaar in vele kleuren en verschillende kastvormen.
 3. Hoogwaardig gelakte aluminium profielen.
 4. Volgeschuimde aluminium lamellen.
 5. Geleiders in diverse soorten verkrijgbaar.
 6. Volledig montageklaar geleverd.
 7. Rubber afdichtingsprofiel voor bodemaansluiting.
 8. Een optie voor een afstandsbediening

Bij kleinere rolluiken heeft u de keuze tussen bediening met een band (standaard) of koord en een bandopwinder binnen (inclusief) of koordopwinder.

Elektrische bediening wordt steeds populairder, niet alleen vanwege het bedieningsgemak, maar ook vanwege de eenvoudiger montage. Als u kiest voor een afstandsbediening, kunt u de kabel aansluiten op de netspanning, zodat u geen bekabeling binnen in het zicht hoeft te plaatsen. Bij bediening met een SOLAR oplossing, hoeft u geen kabels te trekken. De motor slaat energie op uit zonlicht in de accu. Op afstand bediende motoren zijn ook te bedienen met een App. Hiervoor heeft u een hub of switch nodig, afhankelijk van het merk en type van de motoren.

Rolluiken Heroal

Heroal rolluiken zijn op maat gemaakt en van hoogwaardige kwaliteit, die veilig, duurzaam en onderhoudsarm zijn. Deze rolluiken zijn gemaakt van aluminium en roestvrij staal, wat zorgt voor een stabiele constructie en een lange levensduur. Bovendien worden Heroal rolluiken grondig getest en bieden ze een zeer hoge inbraakveiligheid, waardoor uw veiligheid te allen tijde gewaarborgd is. De voordelen van de Heroal rolluiken zijn:

 1. De rolluiken zijn erg stil in gebruik
 2. Uitstekende warmte isolatie
 3. Waterdichte systeem constructie
 4. Kleine vereiste plaatsingsruimte
 5. Hoogwaardige, aluminiumprofielen met kleuren coating garanderen een lange levensduur
 6. Uitgebreid kleurenpalet voor individuele wensen
 7. Comfortabele bediening met band, slinger of elektrische aandrijving

Heroal rolluiken bieden een combinatie van functionaliteit en esthetiek, waardoor uw wooncomfort naar een hoger niveau wordt getild.

Naast bescherming tegen kou, warmte, regen en geluidsoverlast, functioneren de rolluiken ook als zonwering. De stabiele aluminium pantser van de rolluiken is bovendien zeer effectief tegen inbraak en vernielingen, waardoor u zich veilig en beschermd voelt in uw eigen huis.

[

Rolluiken op zonne-energie

Bij al onze rolluiken kunt u kiezen voor een automatische aandrijving op zonne-energie. Onze Solar rolluiken zijn een innovatieve oplossing voor duurzame zonwering. Ze worden aangedreven door zonne-energie, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn. Deze geavanceerde technologie maakt gebruik van sensoren om de sterkte en richting van de zon te meten en past de zonwering automatisch aan voor maximale bescherming. Dit type rolluik is bijzonder geschikt voor moeilijk bereikbare ramen of gebouwen zonder toegankelijke elektriciteitsvoorziening.

Lees meer over automatische zonwering in ons blog. Meer weten? Bezoek onze showroom of maak een afspraak voor persoonlijk advies om de ideale zonwering voor uw huis te vinden.

Automatische of handmatige bediening?

Naast onze zonne-energie rolluiken, bieden wij ook traditionele handmatige bediening en elektrische bediening aan. Onze elektrische rolluiken zijn uitgerust met stille motoren en kunnen bediend worden via een schakelaar of afstandsbediening, voor het ultieme gemak. De handmatige bediening biedt een eenvoudige en kosteneffectieve optie, ideaal voor kleinere ramen of budgetbewuste klanten.

Conclusie: hoe kiest u het beste rolluik?

Bent u op zoek naar de juiste rolluiken voor uw woning of bedrijfspand? Dan bent u bij Ekstravert.be aan het juiste adres! Wij bieden een ruime selectie van hoogwaardige rolluiken aan, waaronder handmatig bedienbare en elektrisch bedienbare modellen.

Onze aluminium rolluiken zijn een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar duurzaamheid en veiligheid. Ze zijn sterk en bieden een goede isolatie tegen zowel kou als warmte. Voor extra comfort kunt u kiezen voor onze elektrisch bedienbare rolluiken, die u gemakkelijk kunt bedienen met een schakelaar of afstandsbediening.

Bij Ekstravert.be vinden we het belangrijk dat u de juiste keuze maakt en daarom staan onze experts klaar om u te helpen bij het kiezen van de beste rolluiken voor uw situatie. Of u nu op zoek bent naar handmatige bediening of een elektrische rolluik, wij zorgen ervoor dat u de juiste keuze maakt. Wij staan ook voor u klaar om u te helpen met rolluiken bedienen.


« Terug naar het overzicht