Kunnen wij u helpen?

Tel: 078 70 90 21
Of gebruik onze online chat


Informatie rolluiken

Opbouwrolluiken

Bij Ekstravert vindt u de rolluiken op maat van de merken Ekstravert en Heroal die als opbouwrolluiken geplaatst kunnen worden. Opbouwrolluiken worden aan de buitenzijde van uw raam geplaatst. Het rolluik wordt aan het raamkozijn gemonteerd, waardoor er één geheel ontstaat van raam en uw rolluik. Dit zorgt voor betere isolatie, zonwering en bescherming tegen inbraak.

 

Rolluiken Ekstravert

De rolluiken van Ekstravert zijn goed betaalbaar, gemaakt van topkwaliteit en verkrijgbaar met verschillende bedieningen, motoren en kleuren. Stel uw Ekstravert rolluiken op maat samen in de online configurator.

Rolluiken Heroal

Onze hoogwaardige Heroal rolluiken op maat zijn veilig, duurzaam en onderhoudsarm. Zo worden de rolluiken gemaakt van aluminium en roestvrij staal, wat zorgt voor een stabiele constructie en een lange levensduur. Stel uw Heroal rolluiken op maat samen in de online configurator.

Terwijl Ekstravert rolluiken een betaalbare optie zijn met goede aanpassingsmogelijkheden en een focus op kwaliteit. Heroal rolluiken zijn een goede keuze voor klanten die op zoek zijn naar rolluiken die weinig onderhoud vereisen en een lange levensduur hebben.


Daarom kiest u voor onze opbouwrolluiken

 • Korte levertijden
 • Topkwaliteit
 • 100% Belgisch product
 • Inbraakvertragend
 • Geluidsisolerende werking
 • Biedt de gewenste privacy in huis
 • Hoge thermische isolatiewaarde, waarmee u bespaart op verwarmingskosten
 • Geen elektrische aansluiting/eenvoudige plaatsing
 • Milieuvriendelijk en spaarzaam dankzij mogelijkheid voor solar paneel in de motor

De opbouw rolluiken op zonne-energie van Ekstravert bieden niet alleen uitstekende bescherming tegen zonlicht en inbrekers, maar zorgen ook voor een aanzienlijke verbetering van de isolatie in uw woning. Met deze automatische rolluiken geniet u van het gemak om ze vanuit uw zetel te bedienen!

De voordelen van opbouw rolluiken

Opbouwrolluiken zijn een type buitenzonwering en beveiligingssysteem voor ramen en deuren. Ze worden direct op de buitenmuur, boven het raam of de deur, gemonteerd. Hierdoor zijn de opbouwrolluiken van buitenaf zichtbaar en vormen deze als een integraal onderdeel van de gevel. De constructie bestaat uit een rolluikkast waarin de lamellen opgeborgen worden wanneer het rolluik is opgetrokken. Wilt u meer informatie over andere rolluiken? Lees dan ons blog over de verschillende soorten rolluiken van Ekstravert.

De voordelen van opbouw rolluiken

Het grote voordeel van opbouwrolluiken ten opzichte van andere rolluiksystemen, zoals inbouwrolluiken of voorzetrolluiken, is dat ze geïnstalleerd kunnen worden zonder ingrijpende wijzigingen aan de bestaande ramen of deurkozijnen. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor renovatieprojecten of wanneer nieuwe ramen worden geplaatst. Ze kunnen zowel bij nieuwbouw als bij renovatie worden toegepast.

Opbouwrolluiken bieden verschillende voordelen:

 • Isolatie: ze verbeteren de thermische isolatie door een extra barrière te vormen tegen koude en warmte. Hierdoor kan energiebesparing op verwarmings- en koelkosten worden gerealiseerd.
 • Veiligheid: verhoogde beveiliging tegen inbraak, omdat de stevige lamellen en het sluitsysteem het voor inbrekers moeilijker maken om binnen te komen.
 • Zonwering en privacy: ze bieden effectieve bescherming tegen zonlicht en bieden privacy door het zicht van buitenaf te blokkeren wanneer ze gesloten zijn.
 • Geluidsisolatie: ze kunnen het externe geluidsniveau verminderen, wat zorgt voor een rustigere binnenomgeving.

Opbouwrolluiken van Ekstravert

Een opbouwrolluik, dat verticaal opent en sluit, bestaat uit een reeks horizontale lamellen en kan worden gebruikt om ramen, deuren of andere delen van uw huis te bedekken. Wilt u uw opbouwrolluiken zonder moeite kunnen bedienen? Geen probleem. Bij Ekstravert kunt u terecht voor op maat gemaakte opbouwrolluiken van merken zoals Heroal en Alutech. Deze rolluiken zijn voorzien van een ingebouwde motor, waardoor ze met slechts één druk op de knop geopend of gesloten kunnen worden, waardoor handmatige bediening overbodig wordt. Bediening is mogelijk via een afstandsbediening, een schakelaar, een app of zelfs uw smart home systeem.

Optimale isolatie en bescherming

Naast de thermische en akoestische isolatie, bieden opbouwrolluiken van Ekstravert extra bescherming tegen inbraak en ongunstige weersomstandigheden. Door de rolluiken aan de buitenzijde te plaatsen, worden tochtgaten voorkomen en wordt het warmteverlies door de ramen geminimaliseerd.

De moderne uitstraling van onze opbouwrolluiken

De opbouwrolluiken van Ekstravert zijn ontworpen met een moderne esthetiek, waarbij de aluminium voorplaat en de afwerking zorgen voor een stijlvolle toevoeging aan elk exterieur. Ze combineren functionaliteit met design, waardoor ze een meerwaarde zijn voor elke woning.

Bediening opties opbouwrolluiken

De bediening van opbouwrolluiken kan variëren van manuele bediening met een schakelaar tot elektrische bediening met een afstandsbediening. Automatische opbouwrolluiken verhogen uw wooncomfort, geven u de gewenste privacy en zorgen voor goede bescherming en isolatie. Ze zorgen voor een veilig gevoel in huis en houden de warmte buiten op een zonnige dag. Iedereen kent de rolluiken met handmatige bediening, maar steeds vaker zien we het elektrische rolluik voorbij komen.

Rolluiken met automatische bediening zijn comfortabel in gebruik en beschikken over verschillende besturingsmogelijkheden. Zo heeft u de keuze uit een schakelaar of handzender om de rolluiken omhoog en omlaag te bewegen. Daarnaast kunnen de rolluiken ook geïntegreerd worden in uw huissysteem, waardoor u uw rolluik kunt bedienen via een app op uw tablet op smartphone. Tot slot bieden we de optie om de elektrische rolluiken te voorzien van speciale sensoren, waardoor de rolluiken automatisch sluiten bij een bepaalde temperatuur of lichtsterkte.

Kiezen voor opbouwrolluiken of voorzetrolluiken?

Het verschil tussen opbouwrolluiken en voorzetrolluiken zit voornamelijk in de manier van installeren en de integratie met het raam of de gevel.

Opbouwrolluiken

Dit type rolluik wordt direct op het raamkozijn of de gevel boven het raam geïnstalleerd, vaak tegelijkertijd met de installatie van het raam zelf. Bij renovatie of vervanging van ramen kunnen opbouwrolluiken samen met de nieuwe ramen geplaatst worden, waardoor ze één geheel vormen.Bij opbouwrolluiken is er een nauwe integratie met het raam of raamkozijn, wat zorgt voor een gestroomlijnde look. De rolluikkast van een opbouwrolluik kan bij de installatie van nieuwe ramen soms deel uitmaken van het raamkozijn, waardoor het minder opvalt.

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken worden aan de buitenkant van de gevel geplaatst, zonder directe integratie met het raam of raamkozijn. Ze kunnen worden geïnstalleerd ongeacht de staat of het type van het bestaande raam, wat ze ideaal maakt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten waarbij de ramen behouden blijven. Voorzetrolluiken bieden meer flexibiliteit bij de installatie omdat ze niet afhankelijk zijn van het raamkozijn of de noodzaak om tegelijk met nieuwe ramen geïnstalleerd te worden. De rolluikkast van voorzetrolluiken is duidelijker zichtbaar aan de buitenkant van de gevel.

Opbouwrolluiken samenstellen in onze online configurator

Bent u op zoek naar op maat gemaakte rolluiken voor uw woning? Dan bent u bij Ekstravert aan het juiste adres. Via onze online configurator stelt u eenvoudig zelf uw opbouwrolluiken op maat samen. In de online configurator voert u de gewenste afmetingen in en ziet u de keuzemogelijkheden voor de kleur van de rolluiken, de montage en bediening. Uw rolluiken worden volledig op maat voor u gemaakt, zodat ze voldoen aan al uw wensen. In ons assortiment vindt u de rolluiken van de merken Heroal en Alutech. Ekstravert is vooruitstrevend op dit gebied en levert rolluiken geheel afgestemd op uw wensen en behoeften, perfect passend bij de rest van uw exterieur.

Meer weten over onze opbouwrolluiken? Bezoek onze showroom!

Heeft u vragen over onze opbouw rolluiken? Wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden? Of wenst u graag enkele modellen te bekijken? Wij nodigen u graag uit in onze showroom in Brugge! Onze medewerkers kunnen u van verdere informatie over de rolluiken, kleuren, montage en verschillende typen bedieningen voorzien. Daarnaast geven we u graag een demonstratie van de rolluiken. Bekijk de openingstijden van onze showroom online of neem contact met ons op. Of het nu gaat om rolluiken, screens, zonneluifels of andere zonwering, wij garanderen topkwaliteit tegen de beste prijzen op de markt. Bezoek ons vandaag nog en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!

Wat zijn opbouwrolluiken?
Opbouwrolluiken zijn rolluiken die als opbouw op uw kozijn geplaatst wordt. De cassette en geleiders sluiten naadloos aan op uw ramen, wat een mooie uitstraling geeft aan uw exterieur.
Wat kosten opbouw rolluiken op maat?
Ekstravert levert uitsluitend maatwerk rolluiken aan. Het is daarom niet mogelijk om vooraf aan te geven wat rolluiken voor uw exterieur kosten. In onze online configurator kunt u de gewenste maten en extra opties invoeren, waarna u een prijsopgave van ons ontvangt.
Bieden de opbouwrolluiken voldoende privacy?
In gesloten toestand is het niet mogelijk om door de aluminium lamellen van de opbouwrolluiken heen te kijken. Dat zorgt ervoor dat u afgeschermd bent en dus geen inkijk heeft.
Hebben de rolluiken een thermische isolerende werking?
De rolluiken van Ekstravert staan bekend om de thermische isolatie. Dit geldt ook voor onze opbouwrolluiken. Door middel van rolluiken bespaart u ‘s nachts tot wel 56% op uw warmteverlies. In de zomer houden de rolluiken de warmte buiten, waardoor het binnen aangenaam koel blijft.