Kunnen wij u helpen?

Tel: 078 70 90 21
Of gebruik onze online chat


Informatie rolluiken

Rolluiken

Rolluiken vormen een effectieve zonwering en bieden tal van andere voordelen, zoals isolatie, beveiliging, en privacy. Met de nieuwste technologieën, zoals handmatige bediening en elektrische bediening, maken rolluiken uw leven comfortabeler en energiezuiniger. Op onze website vindt u een brede selectie aan verschillende soorten rolluiken van Ekstravert en Heroal.

 

Korte levertijden

Binnen 10 - 15 werkdagen geleverd

Geen elektrische aansluiting

Eenvoudige plaatsing

Plaatsingsservice

In regio Vlaanderen

Daarom Ekstravert

 • Marktleider in lamellen terrasoverkappingen
 • Grootste showroom van België
 • Scherpe prijzen
 • 800 vierkante meter showroom met alle mogelijkheden en opstellingen
 • Korte levertijden
 • Plaatsinsservice in Vlaanderen
Vanaf
€ 128,30
vanaf
span>€ 128,30

Rolluiken Ekstravert

De rolluiken van Ekstravert zijn goed betaalbaar, gemaakt van topkwaliteit en verkrijgbaar met verschillende bedieningen, motoren en kleuren. Stel uw Ekstravert rolluiken op maat samen in de online configurator.

Vanaf
€ 288,68
vanaf
span>€ 288,68

Rolluiken Heroal

Onze hoogwaardige Heroal rolluiken op maat zijn veilig, duurzaam en onderhoudsarm. Zo worden de rolluiken gemaakt van aluminium en roestvrij staal, wat zorgt voor een stabiele constructie en een lange levensduur. Stel uw Heroal rolluiken op maat samen in de online configurator.

 

Waarom kiezen voor onze rolluiken?

Onze rolluiken zijn gemaakt van duurzaam aluminium en uitgerust met geavanceerde functies zoals obstakeldetectie en automatische bediening. Ze zijn inbraakwerend dankzij stevige lamellen en slotmechanismen, waardoor inbrekers geen kans krijgen. Bovendien zorgt de totale verduistering voor een betere nachtrust, vooral tijdens zonnige dagen.

Alle redenen op een rij:

 • Korte levertijden
 • Topkwaliteit
 • Inbraakvertragend
 • Geluidsisolerende werking
 • Biedt de gewenste privacy in huis
 • Hoge thermische isolatiewaarde, waarmee u bespaart op verwarmingskosten
 • Geen elektrische aansluiting/eenvoudige plaatsing
 • Milieuvriendelijk en spaarzaam dankzij mogelijkheid voor solar paneel in de motor

Let op:

 • Bij storm/harde wind het rolluik geheel sluiten of optrekken omzuigwind te voorkomen
 • Bij handmatig bediende rolluiken de band zo recht mogelijk op te trekken, dit voorkomt slijtage van de band.

Soorten rolluiken

Onze rolluiken komen in allerlei soorten, typen en maten. Kiest u voor rolluiken van Ekstravert, dan kiest u voor kwaliteit. Op onze website vindt u een brede selectie aan verschillende soorten rolluiken van Ekstravert en Heroal.

Rolluiken op maat van Ekstravert

De rolluiken van Ekstravert zijn goed betaalbaar, gemaakt van topkwaliteit en verkrijgbaar met verschillende bedieningen, motoren en kleuren. Kiest u voor een elektrisch rolluik? Dan kunt u uw rolluiken met één klik op de afstandsbediening eenvoudig openen en sluiten. Vindt u handbediening prettiger? Dan bent u bij Ekstravert ook zeker aan het juiste adres voor een geschikt rolluik. De aluminium rolluiken van Ekstravert zijn bestand tegen heftige weersomstandigheden en voorkomen inbraak door ongewenst bezoek buiten de deur te houden. Rolluiken van Ekstravert zijn erg geschikt voor brede ramen. De Ekstravert rolluiken zijn namelijk leverbaar tot een maximale breedte van 340 cm. Op zoek naar nieuwe rolluiken tegen een scherpe prijs? Wij geven u graag persoonlijk advies op basis van uw wensen.

Heroal aluminium rolluiken op maat

Onze hoogwaardige Heroal rolluiken op maat zijn veilig, duurzaam en onderhoudsarm. Zo worden de rolluiken gemaakt van aluminium en roestvrij staal, wat zorgt voor een stabiele constructie en een lange levensduur. Rolluiken van Heroal worden zorgvuldig getest en bieden een zeer hoge inbraakveiligheid, waardoor uw veiligheid te allen tijde gegarandeerd wordt. Mocht u op zoek zijn naar een type rolluik dat inbrekers afschrikt? Dan zijn de producten van Heroal zeer geschikt.

Tevens zijn de Heroal rolluiken energiebesparend en kunt u in combinatie met Heroal vensters tot 56% warmteverlies tegengaan 's nachts. Met Heroal rolluiken op maat heeft u een eindeloze keuze aan design mogelijkheden. Zo bieden wij een breed scala aan RAL-kleuren, coatings, glansgraden en vormen. U kunt zelf bepalen of u voor elektrische rolluiken kiest of liever rolluiken met handmatige bediening wenst. Onze Heroal rolluiken worden montageklaar geleverd zodat u de rolluiken zelf eenvoudig kunt monteren. Hierdoor houden wij de prijs voor uw nieuwe rolluiken betaalbaar.

Voordeel van rolluiken

Een rolluik is een verticaal bewegende afsluiting die bestaat uit horizontale lamellen, waar u een raam, deur of andere ruimte van uw woning mee kunt afsluiten. Rolluiken hebben verschillende functies, maar worden over het algemeen gebruikt om inbraak van een woning tegen te gaan. Daarnaast bieden rolluiken ook een goede vorm van zonwering. In gesloten toestand zorgen rolluiken voor totale verduistering in uw slaapkamer, waardoor u kunt genieten van een donkere kamer en een langere en betere nachtrust. Wij zetten alle voordelen van rolluiken op een rij:

 • Met rolluiken houdt u de warmte buiten. Het blijft hierdoor aangenaam koel bij zomerse temperaturen.
 • In de winter zorgen rolluiken voor thermische isolatie, waarbij de warmte binnen blijft en u kunt besparen op verwarmingskosten.
 • Op maat gemaakte rolluiken dragen bij aan de inbraakveiligheid van uw woning. Inbrekers krijgen geen kans om uw woning binnen te dringen als u uw rolluiken gesloten heeft.
 • Rolluiken in de slaapkamer bieden volledige verduistering, zodat u kunt genieten van een ongestoorde nachtrust.
 • De rolluiken zijn zowel handmatig als met elektrische bediening te bedienen. Bij elektrische bediening heeft u de keuze uit bediening middels afstandsbediening of middels een applicatie op uw smartphone.
 • Rolluiken zijn leverbaar in verschillende kleuren, soorten en maten. Voor elke woning bieden wij geschikte rolluiken op maat aan.

Comfortabel leven met elektrische rolluiken

Elektrische rolluiken verhogen het comfort in uw woning. Met een simpele druk op de knop of via een app op uw smartphone kunt u de rolluiken automatisch openen en sluiten, zelfs als u niet thuis bent. Obstakeldetectie zorgt ervoor dat het rolluik stopt als het een obstakel detecteert, wat de veiligheid verhoogt.

Bespaar ook energie met een rolluik

Rolluiken helpen om energie te besparen door de isolerende werking. Ze houden de warmte buiten tijdens zonnige dagen en behouden de warmte binnen tijdens koude periodes, waardoor uw energieverbruik vermindert.

Garantie op rolluiken

Kwaliteit staat bij ons voorop, daarom bieden wij op onze rolluiken maar liefst 5 jaar garantie, 2 jaar op werkuren. De garantie omvat: 5 jaar garantie op materiaal en/of constructiefouten. Tevens bieden wij 5 jaar garantie op onze motoren. Op onze bedieningscompenenten zoals schakelaars en handzenders bieden wij 6 maanden garantie.

Uitgezonderd op de garantie zijn:

 • Meetfouten;
 • Foute kleurkeuze door de klant;
 • Lakbeschadigingen aan de zijkant van de lamel als gevolg van inloop in de geleiders en aftekening van de ophangveren op de bovenste 8 lamellen;
 • Het af- en/of bijstellen van het product (met elektrische bediening). Hiervoor kunt u vrijblijvend een offerte bij ons opvragen.

De garantie vervalt voor gebreken die het gevolg zijn van:

 • Normale slijtage
 • Onoordeelkundig gebruik
 • Niet of onjuist uitgevoerd onderhoud
 • Wijzigingen uitgevoerd door opdrachtgever of derden
 • Bij zelf montage vervalt de garantie op montage en aansluit fouten
 • Indien de klacht of storing te wijten is aan invloed van buitenaf en welke niet terug te leiden is naar kwaliteit van het product. Hieronder verstaan wij, schade ontstaan door b.v.
 • storm, zuigwind, hagel, braak, inbraak, vandalisme etc.
 • Vastvriezen van rolluiken en de daarbij behorende schade.
 • Door een obstakel of uitrollen van het lamelpakket in de omkasting. Uitgezonderd hierop zijn de Somfy Ilmo en Oximo motoren met een motorkracht hoger of gelijk aan 10Nm.

Heeft u zelf uw rolluik opgemeten maar past deze helaas niet op zijn plek? Dan kunt u tegen gereduceerd tarief een nieuw product bestellen met de juiste maat. Neem hiervoor contact op met ons.

Garantie bij zelfmontage

Heeft u de rolluiken zelf gemonteerd? Dan heeft u bij ons gewoon garantie.

Wij kunnen u nieuwe onderdelen toezenden zodat u deze zelf kunt vervangen, het defecte onderdeel hebben we dan retour nodig voor het afhandelen van de garantie.

Is het voor u niet mogelijk om het defect zelf te vervangen? Dan kunnen wij het product ophalen en het defect laten repareren bij onze fabrikant. Na reparatie bezorgen wij het product bij u retour. Heeft u de producten bij ons afgehaald dan brengen wij kosten voor het ophalen en retour bezorgen in rekening. Wanneer wij de producten bij u bezorgd hebben dan komen wij deze kosteloos ophalen en retour bezorgen.

Het is ook mogelijk dat een van onze plaatsingsdiensten het defect bij u op locatie komt repareren, echter zullen deze hier wel kosten voor in rekening brengen.

Schoonmaak en onderhoud van rolluiken

Het onderhouden en schoonmaken van uw rolluiken zorgt voor een langere levensduur en betere werking. Reinig de lamellen en geleiders regelmatig met water en een mild schoonmaakmiddel en controleer de bewegende delen op eventuele slijtage. Hieronder een paar praktische tips:

 • Frame en pantser regelmatig schoonmaken d.m.v.water en een licht sopje, (geen agressieve of schuurmiddelen)
 • Voor een extra beschermlaag is het aan te bevelen het frame 1x per jaar in de wax te zetten.
 • LET OP!! Bij het schoonmaken van elektrisch bediende rolluiken altijd de stroom uitschakelen en buiten het bereik van motor en elektrisch aansluitingen blijven.
 • Voor de winter: De rubbers van de onderlat en geleiders licht insmeren met zuurvrije vaseline, dit voorkomt vastvriezen. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren, dan voorzichtig het rolluik losmaken voordat u het rolluik bediend
 • Voor het onderhoud van de rubbers in de geleiders van uw rolluik adviseren wij de geleiders jaarlijks goed te reinigen en de rubbers jaarlijks in te spuiten met siliconen spray of teflonspray. Let op: gebruik nooit oliehoudende smeermiddelen zoals bijvoorbeeld WD40.

Neem bij twijfel en/of vragen gerust met ons contact op.

Hoe werkt zonwering op zonne-energie?

Automatische zonwering is de trend van het jaar voor optimale bescherming tegen de warmte van de zon, zonder de noodzaak voor handmatige bediening. Deze geavanceerde technologie maakt gebruik van sensoren om de sterkte en richting van de zon te meten en past de zonwering automatisch aan voor maximale bescherming. Met de mogelijkheid tot bediening via een app of draadloze afstandsbediening, biedt automatische zonwering gemak, stijl en een verbetering in energie-efficiëntie door minder behoefte aan koeling.

Er zijn diverse type zonwering beschikbaar, elk met een eigen unieke set aan kenmerken en mogelijkheden.

Lees meer over zonwering op zonne-energie in ons blog. Meer weten? Bezoek onze showroom of maak een afspraak voor persoonlijk advies om de ideale zonwering voor uw huis te vinden.

Rolluiken online bestellen bij Ekstravert.be

Op Ekstravert.be kunt u eenvoudig uw nieuwe rolluiken online samenstellen en bestellen. Kies de afmetingen, kleur, en bediening die bij uw wensen passen en profiteer van onze snelle levering en uitstekende klantenservice. Voor persoonlijk advies staan onze experts altijd klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Wilt u meer weten over de verschillende keuzemogelijkheden voor onze rolluiken? Of wenst u enkele modellen in het echt te bekijken? Wij nodigen u graag uit in onze showroom in Brugge! Onze medewerkers kunnen u van verdere informatie voorzien wat betreft de rolluiken, kleuren, plaatsing en extra opties.

Rolluiken samenstellen in onze online configurator

Wilt u graag rolluiken kopen voor uw ramen en deuren in uw woonkamer, slaapkamer of andere ruimte? Met behulp van de online configurator van Ekstravert kunt u uw nieuwe rolluiken volledig op maat samenstellen. In onze configurator vult u eenvoudig de gewenste maten in en kunt u kiezen uit een van de stijlvolle kleuren voor de lamellen en het profiel. Ekstravert is vooruitstrevend op dit gebied en levert rolluiken geheel afgestemd op uw wensen en behoeften, perfect passend bij de rest van uw exterieur. Ga direct naar onze configurator en bekijk wat wij voor u kunnen betekenen.

 

Productinformatie Heroal Rolluiken
Productinformatie Alutech Rolluiken
Wat zijn rolluiken?
Een rolluik is een verticaal bewegende afsluiting van deuren en ramen. Een rolluik bestaat uit horizontale lamellen, gemaakt van aluminium of roestvrij staal, die u met een afstandsbediening of handmatige bediening kunt openen en sluiten.
Wat kosten rolluiken op maat?
Wij bieden uitsluitend maatwerk rolluiken aan. In onze online configurator kunt u zelf de gewenste maten en kleuren invoeren, waarna u een prijsopgave in beeld te zien krijgt.
Wat is de levertijd van de rolluiken?
Onze op maat gemaakte rolluiken worden in gemiddeld 2 tot 3 weken geleverd. Wij houden u per mail op de hoogte van de levertijd en maken graag een afspraak met u om een gewenste leverdatum af te spreken.
Bieden de rolluiken voldoende privacy?
In gesloten toestand is het niet mogelijk om door de lamellen heen te kijken. Dat zorgt ervoor dat u afgeschermd bent en dus geen inkijk hebt.
Hebben rolluiken een isolerende werking?
Rolluiken houden een groot deel van de gestookte warmte binnen. Rolluiken zijn dus een zeer goede keuze als u wilt investeren in thermische isolatie voor uw woning. Door middel van rolluiken bespaart u ‘s nachts tot wel 56% op uw warmteverlies. In de zomer houden de rolluiken de warmte buiten, waardoor het binnen aangenaam koel is.