Kunnen wij u helpen?

Tel: 078 70 90 21
Of gebruik onze online chat


Informatie rolluiken

Inbouw rolluiken

Bij Ekstravert vindt u de mooiste ingebouwde rolluiken op maat, uiteraard met een groot aanbod aan kleuren voor uw lamellen en rail. Inbouwrolluiken worden geïnstalleerd in een muur- of inbouwkast, of te wel een geïsoleerde omkasting. Door deze onzichtbare integratie verdwijnt het rolluik volledig in de gevel en ontstaat er een strak uiterlijk. Dit maakt dit type rolluik uitermate geschikt voor moderne woningen.

 

Rolluiken Ekstravert

De rolluiken van Ekstravert zijn goed betaalbaar, gemaakt van topkwaliteit en verkrijgbaar met verschillende bedieningen, motoren en kleuren. Stel uw Ekstravert rolluiken op maat samen in de online configurator.

Rolluiken Heroal

Onze hoogwaardige Heroal rolluiken op maat zijn veilig, duurzaam en onderhoudsarm. Zo worden de rolluiken gemaakt van aluminium en roestvrij staal, wat zorgt voor een stabiele constructie en een lange levensduur. Stel uw Heroal rolluiken op maat samen in de online configurator.

Terwijl Ekstravert rolluiken een betaalbare optie zijn met goede aanpassingsmogelijkheden en een focus op kwaliteit. Heroal rolluiken zijn een goede keuze voor klanten die op zoek zijn naar rolluiken die weinig onderhoud vereisen en een lange levensduur hebben.


Daarom kiest u voor onze inbouw rolluiken

 • Korte levertijden
 • Topkwaliteit
 • Inbraakvertragend
 • Geluidsisolerende werking
 • Biedt de gewenste privacy in huis
 • Hoge thermische isolatiewaarde, waarmee u bespaart op verwarmingskosten
 • Geen elektrische aansluiting/eenvoudige plaatsing
 • Milieuvriendelijk en spaarzaam dankzij mogelijkheid voor solar paneel in de motor

Onze inbouw rolluiken zijn de perfecte oplossing voor wie waarde hecht aan esthetiek, isolatie, en inbraakpreventie. De rolluiken zijn niet alleen geluiddempend en isolerend, maar bieden ook een effectieve barrière tegen zonnestralen en ongewenste blikken. Kies voor ingebouwde rolluiken en geniet van een combinatie van comfort, veiligheid en stijl.

Inbouw rolluiken op maat van Ekstravert

Wij werken nauw samen met de beste leveranciers en bieden enkel kwalitatief hoogwaardige rolluiken aan. Bij Ekstravert vindt u inbouwrolluiken van de merken Alutech en Heroal. U kunt de inbouwrolluiken geheel naar eigen wens samenstellen. Hierdoor zal uw nieuwe zonwering mooi aansluiten op uw exterieur. Wij zetten alle voordelen van onze inbouw rolluiken graag voor u op een rij:

 • Met rolluiken houdt u de warmte buiten. Het blijft hierdoor aangenaam koel bij zomerse temperaturen.
 • In de winter zorgen rolluiken voor thermische isolatie, waarbij de warmte binnen blijft en u kunt besparen op verwarmingskosten.
 • Onze aluminium rolluiken dragen bij aan de inbraakveiligheid van uw woning. Inbrekers krijgen geen kans om uw woning binnen te dringen als uw rolluiken gesloten zijn.
 • Rolluiken zijn 100% verduisterend, waardoor onze elektrische rolluiken ook als verduisterende zonwering voor slaapkamers en kinderkamers toegepast kunnen worden.
 • Onze rolluiken kunnen bediend worden door middel van handbediening of elektrische bediening. Bij elektrische bediening heeft u de keuze uit bediening middels afstandsbediening of middels een applicatie op uw smartphone
 • De aluminium rolluiken zijn leverbaar in verschillende kleuren, soorten en maten. Voor elke woning bieden wij stijlvolle rolluiken op maat aan.

Twijfelt u nog tussen screens of rolluiken? Wij helpen u graag in ons blog.

Voordelen van ingebouwde rolluiken

Ingebouwde rolluiken bieden verschillende voordelen die ze tot een populaire keuze maken. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Esthetiek en integratie: ingebouwde rolluiken worden ontworpen om naadloos in de gevel van een gebouw te integreren, waardoor ze onzichtbaar zijn wanneer ze niet worden gebruikt. Dit zorgt voor een strakke en uniforme uitstraling van de buitenkant van het huis, zonder zichtbare ophangsystemen of kasten.
 • Verhoogde isolatiewaarde: dankzij de installatie in de spouwmuur of direct in de gevel, bieden ingebouwde rolluiken uitstekende thermische isolatie. Ze helpen om warmte in de winter binnen te houden en warmte in de zomer buiten te houden, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de energiekosten.
 • Geluidsisolatie: naast de thermische isolatie bieden ingebouwde rolluiken ook een geluiddempende werking. Ze kunnen externe geluiden zoals verkeer, lawaai van buren en andere omgevingsgeluiden verminderen, wat bijdraagt aan een rustiger en comfortabeler binnenklimaat.
 • Verbeterde beveiliging: ingebouwde rolluiken fungeren als een extra beveiligingslaag voor je woning. Ze zijn moeilijk te openen van buitenaf, wat inbrekers kan ontmoedigen en de inbraakveiligheid van je huis kan verhogen.
 • Bescherming tegen weersinvloeden: deze rolluiken bieden bescherming tegen diverse weersomstandigheden, waaronder zware regen, hagel, en sterke wind. Ook beschermen ze de ramen tegen schade door rondvliegend puin tijdens stormen.
 • Verhoogde privacy: met ingebouwde rolluiken kun je gemakkelijk de mate van privacy in je huis regelen. Ze kunnen volledig gesloten worden om inkijk te voorkomen, wat vooral waardevol is in drukke gebieden.
 • Bedieningsgemak: onze ingebouwde rolluiken kunnen worden uitgerust met handmatige of elektrische bedieningssystemen, inclusief afstandsbediening of zelfs smart-home integratie, wat het gebruiksgemak aanzienlijk verhoogt.

De moderne uitstraling van onze inbouw rolluiken

Een inbouwrolluik zit opgerold in een daarvoor bestemde ruimte (kast) boven de ramen. Dit maakt dat enkel de geleiders en de kast van de rolluiken zichtbaar zijn zodra de luiken geopend zijn. Al onze rolluiken zijn gemaakt van het beste aluminium of van roestvrij staal, waardoor de rolluiken een lange levensduur hebben. De stabiele geleiders en andere componenten zorgen ervoor dat uw woning optimaal beschermd is tegen inbraak en dat u warme lucht gemakkelijk vasthoudt. De rolluiken kunnen (indien u hiervoor kiest) elektrisch bediend worden door middel van een afstandsbediening, app of schakelaar. De inbouwrolluiken verdwijnen volledig in de gevel en zijn daarom zo goed als onzichtbaar. Dit zorgt voor een prachtige look!

Inbouwrolluiken op zonne-energie

Solar rolluiken zijn een innovatieve oplossing voor duurzame zonwering. Ze worden aangedreven door zonne-energie, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn. Deze geavanceerde technologie maakt gebruik van sensoren om de sterkte en richting van de zon te meten en past de zonwering automatisch aan voor maximale bescherming. Dit type inbouwrolluik is bijzonder geschikt voor moeilijk bereikbare ramen of gebouwen zonder toegankelijke elektriciteitsvoorziening.

Er zijn diverse type zonwering beschikbaar, elk met een eigen unieke set aan kenmerken en mogelijkheden. Meer weten? Bezoek onze showroom of maak een afspraak voor persoonlijk advies om de ideale zonwering voor uw huis te vinden.

Inbouw rolluiken samenstellen in onze online configurator

Wilt u inbouwrolluiken op maat samenstellen voor uw woning? In de online configurator stelt u zelf uw nieuwe inbouwrolluiken op maat samen. Van afmeting tot kleur en van bediening tot de wijze waarop u uw nieuwe rolluiken wil monteren: uw rolluiken worden volledig op maat voor u gemaakt, zodat ze voldoen aan al uw wensen. In ons assortiment vindt u de rolluiken van de merken Heroal en Alutech. Ekstravert is vooruitstrevend op dit gebied en levert rolluiken geheel afgestemd op uw wensen en behoeften, perfect passend bij de rest van uw exterieur. Ga direct naar onze configurator en bekijk wat wij voor u kunnen betekenen.

Meer weten over onze inbouw rolluiken? Bezoek onze showroom!

Wilt u meer weten over de verschillende keuzemogelijkheden voor onze inbouwrolluiken? Of wenst u enkele modellen in het echt te bekijken? Wij nodigen u graag uit in een van onze showrooms! Onze medewerkers kunnen u van verdere informatie voorzien wat betreft de rolluiken, kleuren, plaatsing en extra opties. Daarnaast geven we u graag een demonstratie van de inbouwrolluiken. Of het nu gaat om inbouw rolluiken, screens, zonneluifels of andere zonwering, wij garanderen topkwaliteit tegen de beste prijzen op de markt. Bezoek ons vandaag nog en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!

Wat zijn inbouw rolluiken?
Een rolluik is een verticaal bewegende afsluiting van deuren en ramen. Een rolluik bestaat uit horizontale lamellen, gemaakt van aluminium of roestvrij staal. Inbouwrolluiken worden geïnstalleerd in een muur- of inbouwkast, of te wel een geïsoleerde omkasting.
Wat kosten inbouwrolluiken op maat?
Wij leveren uitsluitend maatwerk rolluiken. Het is van tevoren niet mogelijk om aan te geven hoeveel inbouwrolluiken voor uw woning kosten. In onze online configurator kunt u zelf de gewenste maten en kleuren invoeren, waarna u een prijsopgave in beeld te zien krijgt.
Bieden de inbouw rolluiken voldoende privacy?
In gesloten toestand is het niet mogelijk om door de aluminium lamellen heen te kijken. Dat zorgt ervoor dat u afgeschermd bent en dus geen inkijk heeft.
Hebben inbouw rolluiken een isolerende werking?
Rolluiken staan bekend om de thermische isolatie. Zo ook de rolluiken van de merken Heroal en Alutech die u bij Ekstravert kunt aanschaffen. Door middel van rolluiken bespaart u ‘s nachts tot wel 56% op uw warmteverlies. In de zomer houden de rolluiken de warmte buiten, waardoor het binnen aangenaam koel blijft.