Gordijnen Budget

Gordijnen Budget

Afmetingen

Volgende stap

Gordijn verdeling

Volgende stap

Type gordijn

Volgende stap

Kleuren

Kies kleur

Let op: De kleuren en materialen van onze producten kunnen er anders uit zien op het scherm. Vraag dan ook gratis en vrijblijvend kleurstaal aan om onze producten op uw gemak te bekijken.

Kies kleur

Let op: De kleuren en materialen van onze producten kunnen er anders uit zien op het scherm. Vraag dan ook gratis en vrijblijvend kleurstaal aan om onze producten op uw gemak te bekijken.

Volgende stap

Referentie + Aantal
Omschrijving

Vrij hangende gordijnen:

Vrij hangende gordijnen zijn gordijnen die recht naar beneden hangen zonder enige vorm van ophoping of plooien op de vloer. Deze gordijnen hebben meestal een gelijkmatige lengte en bedekken net de onderrand van het raam zonder extra stof op de vloer. Ze creëren een nette en moderne uitstraling en zijn ideaal voor ruimtes waar een strakkere en opgeruimde look gewenst is, zoals in moderne interieurs.

Stuikende gordijnen:

Stuikende gordijnen hebben een lichte ophoping of plooiing op de vloer, waarbij de stof enigszins naar voren "stuikt" of plooit. Dit wordt vaak gedaan om de gordijnen een elegante uitstraling te geven en een gevoel van diepte en textuur aan de ruimte toe te voegen. Stuikende gordijnen worden vaak gebruikt in meer traditionele en formele interieurs, waarbij de extra stof op de vloer een vleugje luxe en warmte toevoegt.

Slepende gordijnen:

Slepende gordijnen zijn langer dan de standaardlengte en slepen over de vloer heen. Dit creëert een dramatisch effect en kan een gevoel van grootsheid en elegantie geven aan een ruimte. Slepende gordijnen worden vaak gebruikt bij speciale gelegenheden, in formele eetkamers of in ruimtes waar esthetische impact en visuele pracht gewenst zijn. Ze vereisen wel meer onderhoud om te voorkomen dat de stof vies wordt of beschadigd raakt door wrijving met de vloer.

De keuze tussen deze stijlen hangt af van de algehele inrichting van de ruimte, de gewenste uitstraling en het praktische aspect. Het is belangrijk om te overwegen hoe de gordijnen passen bij de rest van het interieur en hoe ze de functie van de ruimte kunnen verbeteren, of het nu gaat om een moderne, traditionele of opvallende uitstraling.

MEETINSTRUCTIES

INSTRUCTIES

 • Hang eerst de railroede op.
 • Hoogte:
  • Lange gordijnen: onderkant railroede tot de grond - 2 cm, zo hangt het gordijn los van de grond.
  • Korte gordijnen: tot de vensterbank -1 cm. Wil je graag vochtigheid en koude temperaturen weren, dan laat je indien mogelijk best je gordijn tot over de vensterbank vallen.
 • Breedte: precies de breedte van de railroede. Beperk de lichtinval op de dag met een roede die aan beide kanten van het raam 10 cm langer is.

TIPS VOOR DE MEETINSTRUCTIES

 • Ga pas meten nadat de roede of rail hangt.
 • Hangen er nog geen rails? Laat deze dan zowel links als rechts 20cm buiten het raam uitsteken. Op die manier kan het gordijn mooi langs het raam hangen.
 • Houd rekening met eventuele raamhendels, -deurknoppen en –grepen, eventuele vensterbanken en verwarmingen, zodat de gordijnen steeds vrij kunnen hangen.
 • Zorg er altijd voor dat je de lengte in één keer kunt opmeten. Gebruik daarvoor bij voorkeur een metalen rolmaat of een vaste meetlat of distometer.
 • Meet op verschillende plaatsen de hoogte en breedte raam aangezien een plafond, een vloer of een kozijn niet altijd volledig waterpas zijn.
 • Heb je te maken met een verschil na het uitvoeren van de meetinstructie? Ga dan uit van de kleinste maat.
 • Meet gordijnen altijd twee keer op zodat je vergissingen kunt voorkomen.

TIP: Koop je een nieuw huis? Houd dan ook rekening met de nog aan te brengen vloerbedekking zodat je gordijn niet te lang is!

GORDIJNEN ONDERHOUDEN

Door de huidige situatie zitten we met z’n allen wat meer thuis dan gewoonlijk. En door het goede weer is het bij velen beginnen kriebelen om de lenteschoonmaak in te zetten. Maar hoe onderhoudt je je gordijnen? Lees hieronder onze tips.

Enkel wassen wanneer het moet

Om je gordijnen zo lang mogelijk mooi te houden is het beter om ze enkel te wassen wanneer het moet. Zijn ze erg stoffig, dan is het beter om ze eens goed uit te kloppen, of met een stofzuiger met zachte borstel langs de stof te gaan. Of steek ze in de droogkast voor een halfuurtje op koude lucht. Al het stof is zo verdwenen. Ruiken ze niet meer zo prettig? Hang ze dan even buiten, de buitenlucht laat de stof weer helemaal opleven.

Chemisch reiningen

Zie je het zelf niet zitten? Naar de droogkuis! In de droogkuis zijn ze het gewend om gordijnen te reinigen en kan je zeker terecht wanneer je het zelf niet ziet zitten. Door het droge proces, behoudt de stof zijn kleur en val beter en zal ze minder gaan krimpen. Bekijk zeker of chemisch reinigen kan bij jouw stof!

Lage temperaturen

Ga je toch zelf aan de slag, dan was je je gordijnen het best op een zo laag mogelijke temperatuur. Veel gordijnstoffen zijn geschikt om te wassen op 30°. Enkel als de stof het toelaat kan je voor hogere temperaturen kiezen, maar vaak is dit niet eens nodig. Zo voorkom je ook dat ze veel gaan krimpen. Lees dus zeker goed de wasvoorschriften van je stof voor je eraan begint.

Tref de juiste voorbereidingen

Eens je eenmaal gaat beginnen is het goed om je stof voor te bereiden op het wassen. Hieronder een aantal tips:

 • Verwijder alle haakjes uit de stof
 • Was de gordijnen in een grote sloop om beschadiging aan het stikwerk te voorkomen
 • Hou wat ruimte over in de trommel, 1/3e van de trommel moet vrij blijven
 • Gebruik een fijnwasprogramma zoals wol of zijde of een handwasprogramma en gebruik niet te veel wasmiddel
 • Zet de centrifuge op een laag toerental

Probeer de gordijnen zo snel mogelijk uit de machine te halen wanneer ze klaar zijn. Hang ze nat terug op, zo behouden ze het best hun vorm. Laat ze goed drogen vooraleer je strijkt of stoomt, en let zeker op dat je ze niet te heet strijkt, kijk daarbij ook op de wasvoorschriften. Veel gordijnen kunnen op de minimum temperatuur (één bolletje) of op twee bolletjes gestreken worden. Gordijnen strijk je best enkel aan de achterzijde.

Krimpen gordijnen?

Gordijnen kunnen gaan krimpen na het wassen. Zeker wanneer het gaat over natuurlijke garens zoals katoen of linnen. Het krimppercentage staat steeds aangegeven op de stof. Bij synthetische vezels zoals polyester is het krimppercentage kleiner, deze stoffen zijn meer vormvast.