Kunnen wij u helpen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Tel: 078 70 90 21
Of gebruik onze online chat

Lamellendak

Omschrijving

Een lamellendak is de nieuwste trend op gebied van luxe in uw tuin of op uw terras. Een terrasoverkapping met kantelbare lamellen als dak is een trendy en praktische oplossing en kan perfect aangepast worden aan de hand van uw behoeften. Bekijk de verschillende mogelijkheden voor onze Tarasola lamellendaken en stel direct uw nieuwe lamellendak op maat samen via onze website.

Lamellendak: een terrasoverkapping met kantelbare lamellen

Een lamellendak is een terrasoverkapping waarbij het dak bestaat uit kantelbare lamellen. Het dak van een lamellendak bestaat uit aluminium latten die 135 graden kunnen worden gedraaid. Dankzij de soepele aanpassing van de hellingshoek van de lamellen kunt u het zonlicht volledig controleren, waardoor de natuurlijke vrije luchtcirculatie en -ventilatie mogelijk wordt.

Een lamellendak creëert een comfortabele buitenruimte waar vanaf de eerste lentedagen tot laat in het najaar aangenaam te vertoeven is. Op de warme dagen is een lamellendak in te zetten als zonwering, zodat er een fijne schaduwplek ontstaat en u kan genieten van de gewenste privacy. Dankzij de mogelijkheid voor zijpanelen en rolgordijnen of screens vormt onze terras pergola een alternatief voor de wintertuin.

Uw lamellendak op maat laten maken

Het fijne aan onze collectie lamellendaken van Tarasola is dat u deze volledig naar wens kunt samenstellen. Door de modulaire verbinding van de elementen is het mogelijk om met onze lamellendak een oppervlak van elke grootte te bedekken. In onze configurator voert u daarom eenvoudig de gewenste maten in en kunt u daarnaast ook kiezen voor de kleur van het aluminium profiel. De profielen worden met speciale poedercoating in de door u gewenste RAL-kleur gekleurd. Met 200 RAL-kleuren en 20 houtverf uitvoeringen kunt u uw nieuwe lamellendak volledig laten blenden met uw tuin of terras.

De lamellen overkapping bestand tegen alle weersomstandigheden

Een overkapping met lamellendak is niet alleen zeer geschikt voor de zomerse dagen. In het voor- en najaar kunt u ook optimaal genieten van uw tuin. Met een gesloten lamellendak vangt een discrete goot het regenwater op en laat dit afvloeien via de draagprofielen. Het dak van uw nieuwe terras pergola is in gesloten toestand volledig waterdicht. Elk lamellendak wordt uitgevoerd met volautomatische lamellen die u met een afstandsbediening kunt bedienen. Tevens zijn de lamellendaken uitgevoerd met regen-, wind- en sneeuwsensor. Als het weer plots omslaat, zullen de open lamellen kantelen en sluit het dak automatisch. De aluminium constructie is bestand tegen een sterke wind tot 120 km/u en een sneeuwbelasting tot 120kg/m2.

Lamellendak personaliseren met onze accessoires

Om uw lamellendak volledig persoonlijk te maken en aan te laten sluiten op uw wensen, bieden wij aansluitend enkele accessoires aan. Op de onderstaande afbeelding zijn alle accessoires weergegeven.

  1. Roterende aluminium lamellen
  2. Rolgordijnen / ZIP-screens
  3. Glasschuifpanelen
  4. LED-spots en LED-strips (RGB-kleur)
  5. Audiosysteem
  6. Infraroodverwarming
  7. Sensoren voor regen, wind en sneeuw

Alle accessoires zijn op afstand bestuurbaar met uw afstandsbediening of telefoon.


Wordt mijn lamellendak op maat gemaakt?
Alle lamellendaken in onze collectie worden 100% op maat gemaakt. In onze productconfigurator kunt u uw nieuwe lamellendak volledig naar wens samenstellen.
Kan ik de lamellendaken in jullie showroom bekijken?
Wilt u de lamellendaken eerst in het echt bekijken of meer informatie over de mogelijkheden en accessoires ontvangen? U bent van harte welkom in onze showroom, waar wij u kunnen voorzien van passend advies.
Wat is de prijs voor een lamellendak?
Omdat al onze overkappingen met lamellendak 100% op maat gemaakt worden, is de prijs van uw lamellendak afhankelijk van de door u gewenste afmetingen. Voer uw maten in onze productconfigurator in en zie direct de prijs van uw nieuwe overkapping met lamellendak.
Kan ik mijn lamellendak uit laten voeren met luxe accessoires?
Om uw lamellendak aan te laten sluiten op uw wensen, kunt u uw nieuwe lamellendak laten uitvoeren met enkele accessoires. Denk hierbij aan ZIP-screens, glas schuifpanelen, een audiosysteem of infraroodverwarming. Alle accessoires zijn op afstand bestuurbaar met een afstandsbediening.
Plaatsen jullie mijn nieuwe lamellendak?
Wij kunnen uw lamellendak voor u op de gewenste positie plaatsen. Dit kunt u aangeven in het bestelproces. Als uw lamellendak gereed is, nemen wij contact met u op om een dag van plaatsing af te spreken.
Aanvullende accessoires

Geïntegreerde verlichting

Een geïntegreerde verlichting is zeker een extra element dat elke terrasoverkapping functioneler maakt. Hoogwaardige spots of verlichtingstrips zijn geweldige hulpmiddelen die kunnen worden gebruikt om op elk moment een geweldige sfeer te creëren. De geïntegreerde verlichting biedt een onbeperkt aantal mogelijkheden. Het licht kan verschijnen in een vorm van een warme witte, koudwitte of RGB-blos. De LED-punten die in de windvaste balken zijn geïntegreerd en de dakvinnen kunnen eenvoudig met een afstandsbediening worden beheerd.

Infrafoodverwarmingen

Infraroodverwarming - het principe van de werking van het systeem is zeer eenvoudig en gebaseerd op de meest natuurlijke manier van het doorgeven van de warmte-energie - analoog aan het Zon-Aarde-schema. De warmte-energie die wordt uitgestraald door een stralingsverwarming is efficiënt en onmiddellijk toegankelijk. Door dit principe bereiken we het niveau van het meest efficiënte warmte-energieverbruik. Infraroodverlichting zorgt voor het meest economische verbruik van de geladen energie in een zone- of in een stationsverwarming. De revolutionaire kortegolf infraroodtechnologie die in onze warmtestralers wordt gebruikt, garandeert een snel comfortabel warmtegevoel, onmiddellijk na het inschakelen van de verwarming.

Zonwering

De belangrijkste taak van de externe zonnewering is het beschermen van het terras en het gebouw tegen overmatig zonlicht en opwarming. De gordijnen geven extra schaduw en bedekken de kamer. Ze bieden een optimale bescherming tegen zonlicht bij installatie op grote glasoppervlakken. De constructie van de zonnewering is gemaakt van geëxtrudeerd aluminium dat in de kleur van uw keuze uit het RAL-kleurenpalet wordt gepoedercoat. Een uitgebreid assortiment aan systemen wordt individueel geselecteerd voor elk van de projecten. Het maakt het systeem tot de meest universele afdekking voor de zijkanten van de terrasoverkappingen. Wij beschikken over een uitgebreid assortiment aan materialen (inclusief kristalfolie) die volledig bestand zijn tegen zware weersomstandigheden.

Glassysteem

Door middel van een glassysteem staat men dicht bij de natuur en houdt men tegelijkertijd toch afstand. Omdat de installatie niet ingewikkeld is en veel voordelen biedt voor de gebruikers, past het in elke architectonische context en kan het worden geïnstalleerd in verschillende ruimtes zoals pergola's, balkons, terrassen en conferentieruimten. Deze profielen beschermen tegen zware weersomstandigheden: wind, regen, sneeuw, vuil en lawaai, zonder het zicht te beperken. De frameloze glijprofielen zijn in gesloten toestand bijna onzichtbaar. Het glas dat in de constructie wordt gebruikt is veilig voor gebruik. Het systeem maakt het mogelijk om 2 tot 10 profielen te gebruiken die op rollenwagentjes bewegen.

Kleuropties

Kleuraanbod constructie


Kleuraanbod lamellen