Kunnen wij u helpen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Tel. 078 70 90 21
Of gebruik onze online chat

Geschikte raambekleding voor in de keuken

De functie van de keuken is afgelopen jaren flink veranderd. Deze ruimte heeft zich ontwikkeld tot een plek waar we graag samen zijn en tijd met elkaar doorbrengen. We bereiden hier ons ontbijt, de lunch en genieten er van een uitgebreid diner. Een keuken mag naast functioneel dus ook stijlvol ingericht zijn en aangekleed zijn met accessoires.

Raambekleding is daarbij onmisbaar. Echter, niet elke vorm van raamdecoratie is geschikt voor in de keuken. In dit artikel delen we de verschillende opties voor raambekleding in de keuken met u.

 

Waar moet raambekleding in de keuken bestand tegen zijn?

Tijdens het bereiden van uw ontbijt, lunch of diner werkt u geregeld met water, warmte en verschillende soorten vet, waaronder olijfolie en boter. Als uw ramen, en daarmee ook uw raamdecoratie, dichtbij de kookplaat of het gasfornuis is geplaatst, is het belangrijk om op te letten of uw raamdecoratie bestand is tegen deze invloeden. Daarnaast is het fijn als uw raamdecoratie eenvoudig schoon te maken is.

Hierom raden wij u stoffen raamdecoratie af. Ondanks dat u een rolgordijn of duo rolgordijn kunt oprollen, kan de geur of eventuele spetters olie of boter in de stof trekken. Het reinigen van deze soorten raamdecoratie is erg lastig. Kies daarom voor andere alternatieven die wel geschikt zijn. Onderstaand twee verschillende opties die zowel sfeervol als functioneel zijn!

1: Moderne aluminium lamellen

Een eerste geschikte optie zijn de aluminium lamellen op maat. Praktisch en daarnaast ook trendy en passend bij een moderne look. Doordat de lamellen zijn gemaakt van roestvrij materiaal, zijn spetters van water of vocht geen probleem en beschadigen deze uw raamdecoratie niet. De aluminium lamellen, ook wel jaloezieën genoemd, zijn daarnaast niet gevoelig voor het opnemen van geur. U kunt dus gewoon met uw favoriete kruiden aan de slag, zonder blijvende etenslucht. Daarnaast kunnen de lamellen gemakkelijk afgenomen worden met een lichtvochtige doek. Wel zo fijn, mocht u toch per ongeluk uitschieten met de saus of soep.

Standaard worden onze aluminium lamellen afgewerkt met ladderkoord. Bij de 50mm aluminium lamellen heeft u ook de optie voor ladderband. Dit raden wij u af, omdat hier ook geuren in kunnen trekken. Voor de aluminium lamellen in de rest van uw living is ladderband uiteraard wel een mooie en stijlvolle keuze.

2: Stijlvolle houten lamellen

Bent u op zoek naar raamdecoratie met een warme en natuurlijke uitstraling voor uw keuken? Dan kunnen houten lamellen uitkomst bieden. Deze lamellen geven de ruimte direct een stijlvolle en luxe uitstraling, maar zijn ook passend in een stoere ruimte. De sfeer is sterk afhankelijk van de lamelbreedte. Net als bij aluminium lamellen kan de geur niet in het materiaal trekken, waardoor ook dit een geschikte optie is voor in de keuken. Kies bij voorkeur voor een ladderkoord, omdat een ladderband wel gevoelig kan zijn voor vuil of geur. Mocht een ladderband toch gewenst zijn, zorg dan dat u de lamellen optrekt tijdens het koken.

Ook houten lamellen zijn eenvoudig schoon te maken. Let er bij houten lamellen op dat u niet teveel vocht gebruikt. Vermijd ook het gebruik van bijtende schoonmaakmiddelen. Deze kunnen namelijk schade aan uw houten lamellen geven. Wij raden u aan om eventuele spetters van oliën, boter of sauzen af te nemen met een vochtige doek zonder schoonmaakmiddelen.

Maak uw keuze aan de hand van gratis kleurstalen

Om er zeker van te zijn dat u de juiste vorm van raamdecoratie voor uw keuken kiest, bieden wij u de mogelijkheid om kosteloos kleurstalen bij ons aan te vragen. Met deze kleurstalen kunt u zowel de kleur als de sfeer van de aluminium of houten lamellen thuis ervaren. Dat maakt de keuze voor de kleur of het materiaal nog makkelijker. U bent ook van harte welkom in onze showroom in Gent, waar u onze verschillende opties en modellen kunt bekijken.


« Terug naar het overzicht