Kunnen wij u helpen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Tel: +32 (0)9 282 42 23
Of gebruik onze online chat

Brustor B200 XL terrasoverkapping

Luxueus genieten

De Brustor B200 XL is de topper onder de Brustor Outdoor Living collectie. Dankzij de brede lamellen profiteert u van een grotere uitval, meer lichtinval en een optisch rustiger platform. Met de volautomatische, kantelbare lamellen van aluminum creëert u in een handomdraai de lichtinval die u wenst. En met een optionelen regen- en sneeuwsensor geniet u niet alleen in de zomer, maar het gehele jaar van uw tuin. Kortom, de Brustor B200 XL is een verrijking voor uw tuin.

Brustor B200 XL: de verschillende opties

De Brustor B200 XL is volledig naar wens samen te stellen. U kunt uw terrasoverkapping onder andere laten afwerken met ingebouwde screens met transparante vensters, maar ook met een verwarmingselement, verlichting en een automatische regen- en sneeuwsensor. Wat u ook wenst, deze Brustor Outdoor Living is het antwoord op al uw vragen.

Deze terrasoverkapping kan als aanbouw of als alleenstaande overkapping geplaatst worden. Standaard wordt de Brustor B200 XL in wit structuur of antracietgrijs structuur geleverd, maar kan in overleg in een van de andere 200 RAL-kleuren geleverd worden.

Brustor B200 XL terrasoverkapping op maat

De Brustor B200 XL is erg populair en dat is niet voor niets. Dit type terrasoverkapping is namelijk volledig ontworpen zodat u van alle gemakken voorzien bent.

 • Terrasoverkapping volledig op maat;
 • Oppervlakte van 7 x 4 meter of 6 x 4,5 meter en daarmee groter dan de Brustor B200;
 • Oversteek mogelijk tot maximum 1/3 van oppervlak
 • Grotere en hogere goten voor een extra groot waterdebiet
 • Grotere en bredere opening in de zijpalen zodat de waterafvoer nog sneller verloopt;
 • De openingen in de zijpalen zijn voorzien van een handige bladvanger.


Extra informatie

Opbouwscreens

Uw nieuwe terrasoverkapping kan worden uitgevoerd met opbouwscreens. Deze screens zijn niet ingebouwd in de frames van uw terrasoverkapping, maar worden aan de onderzijde gemonteerd. Dankzij deze ZIP screens geniet u ook bij lage temperaturen van uw terrasoverkapping. De optionele transparante PVC vensters zorgen er bovendien voor dat u het zicht op uw tuin kunt behouden.

Witte ledverlichting in de lamellen

U kunt uw terrasoverkapping optioneel af laten werken met mooie LED strips of spots. De LED strips kunnen op de volgende plaatsen aangebracht worden:

 • LED strips in de lamellen die het dak vormen;
 • LED spots in de structuur;
 • LED strips aan de goot.

De ledverlichting kan met de bijgeleverde Somfy afstandsbediening aangestuurd worden.

Verwarmingselementen

De terrasverwarming zorgt ervoor dat u op elk moment van de dag kan genieten van uw terrasoverkapping. De krachtige terrasverwarmer (2 kW) is met de Somfy afstandsbediening aan te sturen en kan op volle kracht, 80% of 66% van het totale vermogen worden aangezet. De warmtestralers zijn beschikbaar in de kleuren zwart en geanodiseerd.

Ledverlichting

Er zijn verschillende mogelijkheden voor ledverlichting in uw Brustor B200 XL mogelijk. Uw terrasoverkapping kan uitgerust worden met:

 • Witte ledverlichting in de lamellen;
 • Dimbare RCB LED verlichting in de lamellen;
 • LED strip in de goot, waarvan directe en/of indirecte verlichting in de goten mogelijk is;
 • LED spots in de structuur.

Afmetingen

Maximale afmetingen
Koppelbaar in de lengte én de breedte
1 dakelement: 7 m x 4 m of 6 m x 4,5 m (lengte x breedte)
2 dakelementen: 7 m x 7 m (lengte x breedte)
Maximale hoogte
3 m
 
 

Opties

Regen- en windsensor

Uw Brustor B200 XL kan worden uitgevoerd met een ingebouwde regen- en sneeuwsensor. Wanneer het begint te regenen, zullen de lamellen automatisch kantelen, waardoor het dak gevormd wordt. Hierdoor kunt u ook tijdens de regen genieten van uw tuin, terras of patio. Bij neerslag onder de 2°C zal het dak automatisch opengaan om zo sneeuwophoping te voorkomen. Het gewicht van opgehoopte sneeuw is te zwaar voor de lamellen waardoor deze in gesloten toestand verbogen kunnen raken.

Regen- en windsensor

Uw Brustor B200 XL kan worden uitgevoerd met een ingebouwde regen- en sneeuwsensor. Wanneer het begint te regenen, zullen de lamellen automatisch kantelen, waardoor het dak gevormd wordt. Hierdoor kunt u ook tijdens de regen genieten van uw tuin, terras of patio. Bij neerslag onder de 2°C zal het dak automatisch opengaan om zo sneeuwophoping te voorkomen. Het gewicht van opgehoopte sneeuw is te zwaar voor de lamellen waardoor deze in gesloten toestand verbogen kunnen raken.

Lamellen van de Brustor B200 XL

De lamellen van de Brustor B200 XL kennen een breedte van maar liefst 21cm. Deze extra brede lamellen zorgen ervoor dat u in open toestand geniet van een grotere lichtinval. Daarnaast zorgen de lamellen ervoor dat het plafond In gesloten toestand visueel rustiger oogt.

SOMFY afstandsbediening

Bij elke Brustor pergola wordt een Somfy afstandsbediening meegeleverd waarmee u uw terrasoverkapping op afstand kunt bedienen. Met de afstandsbediening kunt u de lamellen openen of sluiten, de screens optrekken of laten zakken en de warmtestralers aanzetten, dimmen en uitzetten.

Vrijstaand of aanbouw

De aluminium Outdoor Living Brustor B200 XL kan zowel vrijstaand of als aanbouw aan elke gevel gemonteerd worden. Deze veelzijdigheid maakt van deze pergola een duurzame oplossing voor terrassen, patio’s, balkons en buitenkeukens. Daarnaast kunt u verschillende terrasoverkappingen aan elkaar koppelen, waardoor u een nog groter oppervlakte tot uw beschikking heeft.

Afwatering regengoten

Wanneer de lamellen gesloten zijn en er een dak gevormd wordt, kan het regenwater afgevoerd worden naar de vier ingebouwde regengoten die zich in de zijpalen van de terrasoverkapping bevinden. In deze zijpalen zijn afvoerkanalen verwerkt, waardoor er een natuurlijke en efficiënte afwatering plaatsvindt.

Garantie van 5 jaar

De Brustor terrasoverkappingen, waaronder de Brustor B200 XL, genieten een garantietermijn van 5 jaar. Voor meer informatie over de garantie kunt u contact opnemen met een van onze dealers.